Primaria Capitalei a anuntat ca va infiinta sapte centre in care persoanele surprinse de frig pe strada se pot incalzi cu un ceai sau cu o supa calda. Pentru sesizari legate de persoane aflate in pericol de inghet, autoritatile pun la dispozitia bucurestenilor doua numere speciale de telefon – 021/305.55.07 si 0800.821.218.

Persoanele fara adapost pot apela la directiile generale de asistenta sociala care au deschis in acest scop trei adaposturi in Bucuresti.

Inspectia Muncii atrage atentia angajatorilor ca in perioadele in care temperaturile scad sub 20 de grade Celsius trebuie sa ia masuri speciale pentru protejarea salariatilor. Astfel, acestia trebuie sa ofere un litru de ceai fierbite pe zi fiecarui angajat si sa le puna la dispozitie echipamente care sa-i protejeze pe cei care lucreaza in spatii deschise. Totodata, firmele trebuie sa amenajeze spatii in care angajatii se pot incalzi.

Daca aceste lucruri nu sunt posibile, se va recurge intreruperesa sau scurtarea programului de lucru.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a atras atentia ca de vineri si pana miercuri dimineata temepraturile se vor incadra intre minus 15 si minus 25 de grade Celsius in majoritatea zonelor tarii. In sud-estul tarii, din cauza intensificarilor vantului, temperaturile pot scadea chiar si pana la minus 32 de grade Celsius.