"Lista bunurilor in functie de care va fi sistata plata ajutoarelor de incalzire, discutata in sedinta de Guvern, face referire si la persoanele care detin depozite bancare cu o valoare ce depaseste 3.000 lei. Alte propuneri au fost ca astfel de ajutoare sa nu fie acordate nici in cazul persoanelor care detin in proprietate suprafete de teren mai mari de 1.000 metri patrati sau animale de curte, precum vaci si porci", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, lista bunurilor in functie de care nu vor mai fi acordate ajutoare de incalzire se afla inca in curs de redactare.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, anunta, ieri, dupa sedinta Executivului, ca Guvernul a decis ca persoanele care detin si alte locuinte in afara celei de domiciliu, precum case de vacanta, sau masini cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de incalzire.

Autoritatile stimeaza ca peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma sa nu mai fie subventionate in iarna 2010-2011.

Botis a declarat ca plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie in limita caruia sunt acordate ajutoare de incalzire a fost mentinut la 615 lei, dar au fost definite mai clar categoriile de persoane care pot fi subventionate.

Persoanele care depun declaratii neconforme privind bunurile aflate in proprietate, pentru a primi ajutoare de incalzire, vor fi sanctionate cu amenda de pana la 5.000 lei.