"Autoritatile fiscale si Ministerul Finantelor ar trebui sa faciliteze plata taxelor pentru contribuabili, sa faca procesul platilor cat mai usor cu putinta. (...) Sa oblige acele companii sa plateasca pentru semnatura digitala este strigator la cer, iar prevederea ar trebui eliminata imediat", a spus de Ruiter, in cadrul unui seminar pe teme de fiscalitate.

El a tinut sa mentioneze ca taxa in sine nu este una foarte mare, dar este o povara in plus pentru patronii companiilor, mai ales ca acestia trebuie sa plateasca si alte taxe la bugetul de stat.

"E ca si cum te-ai duce intr-un magazin auto sa cumperi o masina, iar vanzatorul iti spune ca, daca vrei sa cumperi masina, trebuie sa platesti mai intai o taxa de 50 euro", a subliniat de Ruiter.

Pe de alta parte, partenerul PwC, recunoaste ca introducerea declaratiei unice este una dintre cele mai bune masuri pe care guvernul le-a luat in ultimul timp.

Peter de Ruiter propune ca firmele care fac parte dintr-un grup, sa aiba posibilitatea sa isi consolideze profiturile si pierderile si sa nu mai plateasca impozitele separat.

Ce presupune depunerea online?

Patronii companiilor trebuie sa-si cumpere un certificat digital, emis de furnizorii autorizati, pe care sa-l inregistreze la organele fiscale. Un astfel de certificat costa aproximativ 50 de euro, dar directorii firmelor pot depune mai multe declaratii pe un singur certificat fiscal.

Mai multe despre depunerea online, gasesti aici.