Cu toate ca pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anularii unor trenuri pe ruta Bucuresti - Constanta si retur, legatura feroviara este mentinuta cu celelalte trenuri ramase in graficul de circulatie.

Comandamentul de iarna CFR Calatori instituit pe raza Sucursalelor din Sudul si Estul tarii si echipele feroviare din unitati (revizii, depouri, etc) sunt pregatite pentru interventie in vederea asigurarii conditiilor necesare desfasurarii in siguranta a calatoriei cu trenul, mentioneaza reprezentantii companiei.

De asemenea, acestia precizeaza ca s-au organizat cu locomotive diesel si in alte locatii feroviare, in situatia in care circulatia cu automotoare va fi dificila. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar statiile de preincalzit vagoane functioneaza la parametri normali.

"Au fost pregatite locomotive Diesel de rezerva, au fost suplimentate echipele de interventie iar garniturile de tren sunt verificate inainte de plecarea in cursa. In situatia aparitiei unor defectiuni la instalatia electrica/de incalzire, pe fondul temperaturilor foarte scazute, personalul de tren va redistribui calatorii, in masura posibilitatilor, in alte vagoane", precizeaza compania.

Gasiti listra trenurilor anulate pe site-ul CFR Calatori.

Trafic aerian in conditii de iarna

Traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna pe cele doua aeroporturi din Capitala, avioanele decoleaza cu intarziere, dar nu era nicio cursa anulata pana la ora 7:45, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Reprezentantii companiei subliniaza ca, pe aeroportul Henri Coanda, din cauza conditiilor meteo, unele zboruri pot inregistra intarzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, intarzieri care punctual pot ajunge sau depasi o ora.

"Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti recomanda pasagerilor sa isi ia masurile necesare pentru a se prezenta in timp la aeroport", se mentioneaza in comunicat CNAB.

Detalii despre situatia zborurilor de pe aeroporturile din Bucuresti gasiti pe site-ul CNAB.

Drumuri inchise in mai multe judete afectate de viscol

Circulatia rutiera pe tronsoanele Oltenita - Daia (DN 41), Hanu Conachi - Sendreni (DN 25), respectiv pe sectoare de drumuri si autostrazi de pe raza judetelor Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Calarasi si Tulcea, a fost inchisa din cauza ninsorii abundente si a viscolului, vizibilitatea fiind redusa, a anuntat, vineri, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, incepand cu ora 8:00, a fost inchisa circulatia rutiera pe DN 41, Oltenita - Daia, km 0+000 - km 64+085, iar de la ora 8:30 traficul a fost inchis pe DN 25, Hanu Conachi - Sendreni, km 31+320 - km 68+197.

Decizia a fost luata din cauza ninsorii abundente si a viscolului, vizibilitatea fiind redusa.

Totodata, s-a decis inchiderea circulatiei drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrada din judetele afectate de Codul Rosu, respectiv: Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Calarasi si Tulcea. Astfel, in aceste zone, se recomanda evitarea oricarei deplasari.

CNAIR subliniaza faptul ca interventia in timp util a utilajelor de deszapezire este conditionata si de respectarea de catre participantii la trafic a tuturor regulilor de circulatie si a restrictiilor impuse.

Pe de alta parte, CNAIR mentioneaza ca, incepand cu ora 8:30, a fost deschisa circulatia rutiera pe DN 5, Bucuresti - Giurgiu pentru toate categoriile de autovehicule.

La ora actuala, circulatia se desfasoara in conditii de iarna si se actioneaza in vederea restabilirii circulatie, potrivit Companiei de drumuri.

Mai multe detalii despre starea drumurilor gasiti pe www.stirileprotv.ro.

Cod Rosu in Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi

Judetele Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi se afla sub Cod Rosu de viscol si vizibilitate redusa, pana la ora 13:00, potrivit unei avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).  Totodata, Capitala si 11 judete au intrat in noaptea de joi spre vineri sub Cod portocaliu de ninsori si viscol puternic. Ulterior, pentru 6 din cele 11 judete a fost instituit cod Rosu.

Potrivit meteorologilor, in a doua parte a noptii de joi spre vineri (5/6 ianuarie), incepand cu ora 2:00, si in cursul zilei de vineri, pana la ora 18:00, in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, temporar, viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70 - 85 kilometri/ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri si local troienind zapada.