Anul acesta se preconizeaza ca se vor vinde 180.000 de centrale termice de apartament, in crestere cu 30% fata de anul trecut, sustine directorul de vanzari al companiei Ariston Thermo Romania, Catalin Draguleanu.

In 2010, s-au vandut 135.000 de centrale termice. 75% dintre acestea au inlocuit instalatiile debransate de la sistemul de incalzire. Doar in lunile de toamna si-au montat in locuinte sisteme de incalzire peste 50.000 de familii.

"Eliminarea subventiilor la incalzire va avea un impact major in vanzarile de centrale termice de pe piata locala. Romanii vor opta pentru achizitia si instalarea unui sistem propriu de incazire pentru a reduce cheltuielile, dar si pentru a avea controlul costurilor si mai mult confort", a declarat Catalin Draguleanu.

In acest mod, afacerile producatorilor de centrale termice ar ajunge la 37,5 milioane de euro.

Problemele CET-urilor si datoriile mari ale acestora catre furnizorii de gaze naturale au determinat in 2010 "debransarea masiva" a locuintelor de la sistemul centralizat de incalzire.

Aproximativ 30.000 de locuinte au renuntat anul trecut la incalzirea centralizata.  

"Chiar si in cazul in care se vor mentine subventiile la incalzire, piata locala de centrale termice va inregistra o crestere datorata impactului facturilor majorate la incalzire, resimtit inca din aceasta iarna, dar si ca urmare a imposibilitatii autoritatilor locale de a sustine partea de subventie a gigacalorieie ce le revine", a afirmat directorul Ariston Thermo.

In prezent peste 80% dintre locuintele din Capitala sunt bransate la RADET.

Ariston Thermo Romania este filiala Ariston Thermo Group, lider international in productia si furnizarea de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda.

Ariston Thermo Romania produce si comercializeaza centrale de incalzire murale si de pardoseala, boilere electrice, aparate de aer conditionat si panouri solare.