Obiectivul protocolului este cresterea sigurantei banilor si bunurilor pe care subunitatile postale le pastreaza, depoziteaza, manipuleaza si transporta, precum si sporirea protectiei pentru lucratorii postali si clientii Postei Romane, se arata intr-un comunicat de luni al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, Politia va suplimenta efectivele de politisti care patruleaza pe traseele de deplasare a factorilor postali, in perioada distribuirii pensiilor si alocatiilor, si va desfasura activitati de instruire si pregatire privind autoapararea.
Totodata, politistii vor oferi consiliere de specialitate referitoare la masurile de asigurare a pazei si protectiei unitatilor postale, a bunurilor si valorilor detinute, manipulate si transportate.

In plus, in vederea reducerii riscurilor la care pot fi expusi factorii, Politia va organiza deplasarea acestora in sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport. Lucratorii Postei vor fi dotati cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare, se mai arata in comunicatul IGPR.

Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra in vigoare peste cateva zile.

Cititi mai mult aici pe www.mediafax.ro!