Din cauza numarului mare de solicitari, cei de la Directia de Pasapoarte din Bacau au mai deschis un ghiseu, pe langa cele doua aflate deja la dispozitia oamenilor. Mai mult, programul de lucru cu publicul a fost prelungit cu cateva ore, iar in august toti angajatii se afla la munca.

Reprezentantii Directiei de Pasapoarte spun ca, daca inainte eliberau aproximativ 350 de pasapoarte pe zi, acum numarul s-a redus la jumatate. Si asta pentru ca procedurile pentru pasapoartele biometrice sunt mai complicate.

Peste 200 de oameni, veniti mai ales din orasele din jurul Bacaului, au luat cu asalt Directia de Pasapoarte, fara sa mai tina cont de caldura ingrozitoare. Multi au innoptat chiar in fata institutiei, cu copii cu tot, ca sa fie siguri ca prind un bon de ordine.

In fiecare zi, se elibereaza insa numai 170 de bonuri de ordine. Asa ca oamenii fac tot posibilul ca sa ajunga de seara in fata institutiei si sa se treaca pe liste.

Unii si-au pierdut si jumatate din concediu stand la coada.

Cei care se ocupa de eliberarea pasapoartelor fac cu greu fata situatiei in aceasta perioada.

Oamenii trebuie sa-si faca actele pana li se termina concediul. Altfel nu pot pleca din tara si risca sa-si piarda slujbele.