Potrivit comerciantilor intervievati, reginele balului au fost de departe lopetile.

Petre Dumitru, sef de raion intr-un magazin bucurestean, ce comercializeaza astfel de produse spune ca acestea nu stau mai mult de o ora pe raft, dupa ce le pune. Este vorba despre lopeti si astazi numai din magazinul lui s-au vandut peste 500 de bucati.  

Cum o lopata costa circa 50 de lei, un calcul simplu ne arata ca pentru 500 de bucati ori 50 de lei bucata, magazinul va incasa extrem de usor intr-o saptamana 175.000 de lei.

Cumparatorii care cauta lopeti in aceasta perioada iau de obicei si sare. Sunt magazine in care sarea nu se mai gaseste pe rafturi.

“Putem vinde si un tir de sare pe saptamana. Cata sare intra intr-un tir? 17 tone!”, explica un vanzator.

Si frezele au fost la mare cautare. In unele magazine din Capitala nu se mai gasesc in momentul de fata. S-au vandut toate chiar daca pretul lor depaseste in unele cazuri chiar si 1.000 de euro.

Unul dintre vanzatorii intervievati spune ca nu au stocuri necesare la cat ar trebui sa vanda.

Bucurestenii, in special, au dat iama in magazine cand au auzit ca primariile au inceput sa ridice masinile lasate-n drum. Un student din sectorul 6 n-a fost iute de picior si a primit 600 de lei amenda. In semn de protest a achitat-o cu fise.

Scene de-a dreptul comice au avut loc si pe Calea Rahovei din Bucuresti. Cum primaria nu are niciun contract cu firmele de deszapezire nu are nici cu cele care ridica masini. Asa ca.....

“Ridicam masinile, le mutam putin mai incolo, curatam zapada apoi le aducem inapoi. Cine plateste? Este o actiune de voluntariat”, explica unul dintre cei implicati in actiunea de voluntariat in cauza.