Actul normativ, care completează art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii şi art. 94 din Legea nr. 1/2011 a Educaţiei naţionale, a fost iniţiat de către zece parlamentari aparţinând grupurilor PSD, USR, UDMR, Pro Europa, minorităţi sau neafiliaţi, scrie Agerpres.

Conform legii, salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Citește și: Zile libere. Care sunt principalele minivacanțe din 2020

La stabilirea structurii anului şcolar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea în vedere pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale care aparţin de un cult religios legal creştin că acordarea zilelor libere pentru Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşte, prima şi a doua zi de Rusalii se face în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.

De asemenea, ministerul va avea în vedere includerea a două zile libere suplimentare pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale aparţinând acestora.