De asemenea, se mentine avertizarea Cod Portocaliu de inundatii pe raul Prut in sectorul Falciu-amonte Sivita aferent judetelor Vaslui si Galati si pe raul Siret pe sectorul Sendreni - Dunare (judetul Galati) si pe Tisa (judetul Maramures).

Se mentine si se instituie Cod Galben pe raul Prut sector Oroftiana-Radauti Prut (judetul Botosani), pe Jijia sector aval Victoria-Prut aferent judetului Iasi si pe cursurile superioare ale Dambovitei, Ialomitei, Prahovei si Teleajenului si pe afluentii acestora, aferente judetelor Arges, Dambovita, Prahova.

Autoritatile au ridicat un dig de protectie pe faleza Dunarii, la Galati, oras amenintat de cele mai grave inundatii din ultimii ani. Digul, lung de 4,5 kilometri si inalt de 1,5 metri, a fost finalizat marti si este format din saci umpluti cu nisip, asezati deasupra digului de beton existent.

Conform autoritatilor locale, daca digul de la Galati va ceda va fi inregistrat cel mai mare dezastru urban de dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Prezent la Galati zilele trecute, presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca digul va rezista si ca orasul nu va fi inundat.

Desi se astepta ca Dunarea sa atinga nivelul maxim ieri, acesta a scazut cu cinci centimetri in 24 de ore si a ajuns la 675 de centimetri.