Scaderea inregistrata in februarie comparativ cu ianuarie s-a produs din cauza reducerii vanzarilor de alimente, bauturi si tutun (-3,3% ca serie bruta si -0,6% ca serie ajustata) si a celor de produse nealimentare (-2,7% brut si -2,9% ajustat).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 4,1% ca serie bruta si cu 1,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate. 

Raportat la februarie 2014, comertul cu amanuntul a crescut in februarie anul acesta cu 3,3% ca serie bruta si cu 3,5% ca serie ajustata, datorita avansului inregistrat de vanzarile de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (+10,8% brut si 7,6% ajustat) si de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7% brut si +6,6% ajustat).

Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 3,2% ca serie bruta si cu 1,5% ca serie ajustata.  Pe ansamblul primelor doua luni, afacerile pentru comertul cu amanuntul au crescut cu 4,8% ca serie bruta si cu 4,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu perioada ianuarie-februarie 2014.