Dimineata la 7.00 tot complexul Europa de la marginea Bucurestiului vuia. Cand au vazut armata de inspectorii vanzatorii nu s-au abtinut de la comentarii.

12 institutii ale statului si-au trimis angajatii in teren. De aceasta data anunta ca vor sa stopeze evaziunea fiscala din acest complex.

Obisnuiti cu controalele, oamenii au inceput sa-si inchida tarabele. Daca n-au apucat, au ramas fara marfa pentru ca nu aveau documente. Cei care au avut pontul si-au golit standul de lucruri si le-au ascuns.

''Nu facem controlul pentru punere lor in legaliate, ci pentru stoparea activitatii. 90% din activitatea economica de acolo este neinregistrata”, spune Mihai Atanasoaei, prefectul Capitalei.

In fata unor astfel de acuze comerciantii rup tacerea si spun ca inspectorii ii cauta doar pentru spaga. Niste femei povestesc disperate care sunt regulile jocului. Daca vrei sa-ti pastrezi taraba trebuie sa cotizezi la fiecare control. Cei care fac verificarile te invita intr-o camera, fara sa ai la tine telefonul mobil si iti fixeaza suma dorita.

Comerciantii care vor incerca sa rupa sigiliile puse de autoritati risca sa faca inchisoare intre o luna si un an.