Iulie incepe cu B'estfest

B'estfest Summer Camp 2012 va fi primul festival de muzica va deschide seria concertelor din luna iulie. Nume sonore precum Pulp, Garbage, Royksopp, Caro Emerald, Modestep, Selah Sue, Booka Shade, Milow, Skindread, Dope D.O.D., Trolley Snatcha, Andy C, Kreator, Meshuggah si Moonspell vor concerta, in perioada 6-8 iulie, in cadrul B'estfest Park din Tunari.

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro si in retelele afiliate, la pretul de 125 de lei pentru o zi si 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping.

Tinerii de pana in 26 de ani beneficiaza de 50% discount din pretul biletului daca vin in "gasca" de 5 persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit in prezenta unui adult.

Roxette ajunge la Cluj

Trupa care va deschide seria marilor concerte de vara va fi formatia Roxette, care pe 19 iulie va canta pe Cluj Arena, stadion ce a fost gazda celor de la Scorpions si Smokie in toamna lui 2011. Roxette revina in Romania dupa un concert sustinut anul trecut, la Zone Arena, Bucuresti, concert ce a adunat peste 15.000 de fani.

Roxette este una dintre cele mai indragite trupe de pop-rock , cu o activitate de aproape 25 de ani. In acesti 25 de ani au lansat 39 de single-uri si 42 de videoclipuri, 8 albume de studio, 8 DVD-uri, 9 compilatii, iar discurile au fost vandute in peste 75 de milioane de copii in intreaga lume. Piese precum “It must have been love“, “Listen to your heart” sau “Sleeping in my car” sunt piese care inca se afla in playlist-urile radiourilor din intreaga lume.

Concertul din 19 iulie este inclus in cea de-a doua parte a turneul “The Neverending Tour“, ce va continua in acest an cu concerte in Australia, Noua Zeelanda, Asia, America de Sud si Europa.

Biletele pentru concertul de la Cluj Arena sunt disponibile la cinci categorii de pret, in functie de loc si distanta fata de scena, dupa cum urmeaza: 65 de lei pentru gazon si peluza, 95 de lei pentru un loc la tribunel inel 2, 115 lei pentru tribuna inel 1, 120 lei pentru golden circle si 250 lei accesul la tribuna VIP. Acestea pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si de pe www.myticket.ro.

Concert de toamna cu Lenny Kravitz

Pe 28 septembrie, bucurestenii il vor putea asculta, incepand cu ora 20:00, pe Lenny Kravitz, care va performa in Piata Constitutiei. Aflat in plin turneu international de promovare a noului sau album “Black and White America“, energicul artist newyorkez vine pentru a doua oara in Capitala.

Lenny Kravitz compune si interpreteaza muzica de succes inca din 1989. De atunci si pana in prezent, a vandut peste 35 de milioane de albume, iar gloria premiilor Grammy nu l-a ocolit, artistul avand patru astfel de trofee in palmares. Piese ca “Fly Away”, “Are You Gonna Go My Way” sau “I Belong To You”  au ocupat locuri fruntase in topurile muzicale si se regasesc in preferintele fanilor lui Lenny Kravitz din toata lumea.

Spiritul albumului “Black And White America” vine din locuri unde muzica acestui material s-a nascut – de la mici comunitati din Bahamas pana la strazile marelui Paris. Albumul a fost scris ca o reactie la un documentar pe care Kravitz l-a vazut la televizor in perioada de dupa alegerea lui Barack Obama ca Presedinte al Statelor Unite. Prin versurile compuse, autorul evoca povestea propriei sale familii, experientele dureroase ale parintilor sai – un cuplu inter-rasial –, in anii ‘60.

Albumul contine piese care ies in evidenta, melodii precum “Push”, “Super Love” si “Come On Get It”. Cu toate acestea, piesa care da titlul albumului pare sa atraga cel mai mult atentia. Pe fundalul asigurat de o linie de bas funky, Kravitz canta “There is no division…the future looks as though it’s come around”.

Bilete pentru concertul Lenny Kravitz din Piata Constitutiei sunt disponibile la preturi cuprinse intre 112 si 299 lei, ce pot fi achizitionate pana pe 1 august 2012 din reteaua Eventim, precum si online.
   
The Cranberries, again

In urma cu o saptamana, The Cranberries isi anunta pe site-ul oficial concertul de pe 11 octombrie, de la Romexpo, Bucuresti. Biletele sunt puse in vanzare la preturi intre 117 si 220 de lei.

Si The Cranberries revine in tara noastra. Irlandezii au venit prima oara in Romania in 2010, cand si-au incantat fanii la Zone Arena, tot in Capitala.

Concertul va avea loc incepand cu ora 20.00 in pavilionul central de la Romexpo. Biletele au fost puse in vanzare la trei categorii de pret - 117 lei (etaj stanga si dreapta), 144 de lei (parter Silver Ring) si 220 de lei (parter Golden Ring), potrivit site-ului agentiei de ticketing Eventim.

Concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat "Roses", care a fost lansat in prima parte a acestui an, acesta fiind primul material de studio al formatiei irlandeze dupa o pauza de peste 10 ani.
Trupa irlandeza The Cranberries a dominat decada anilor '90, alaturi de legende ca Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana.

Dolores O'Riordan (voce), Noel Hogan (chitara), Mike Hogan (bas) si Fergal Lawler (tobe) au cantat impreuna din nou, pentru prima oara, la inceputul anului 2009, lucru care i-a facut sa inteleaga cat de mult si-au lipsit unii altora. Au revenit in formula de grup pentru un turneu in Europa si Statele Unite ale Americii. 2010 a marcat si lansarea unui nou album, dupa ce in 2009 grupul The Cranberries a sarbatorit 20 de ani de activitate muzicala.

The Cranberries au in palmares peste 14 milioane de discuri vandute doar in SUA, 4 albume in Billboard 200 ("Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", "No Need To Argue", "To the Faithful Departed and Bury the Hatchet") si opt single-uri in topul Modern Rock Tracks chart din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internationale.

Grupul a luat nastere in 1989, sub numele initial de The Cranberry Saw Us. Pe langa rockul alternativ, trupa abordeaza si stilurile indie pop si punk, cu influente de folk irlandez. Si-au castigat faima cu albumul "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?" (1993), care s-a vandut in cinci milioane de copii in intreaga lume. Lansarea albumului de debut a fost urmata de un turneu american.

Concertele live impun difuzarea piesei "Linger" in heavy-rotation pe canalul MTV. Pana la sfarsitul anului, melodia devine un hit imens, urmeaza single-ul "Dreams", care consolideaza ascensiunea albumului de debut al trupei Cranberries. Trupa intra brusc in atentia caselor de discuri, negocierile se incheie prin semnarea unui contract cu Island Records.

Un an mai tarziu (1994), Dolores O'Riordan se casatoreste cu tour-managerul trupei, Don Burton. Apare al doilea album al trupei, "No Need to Argue", produs de Stephen Street, care debuteaza pe locul al saselea in topurile americane. "No Need to Argue" depaseste succesul albumul de debut si castiga trei discuri de platina, cu hituri indelung difuzate precum "Zombie" si "Ode to My Family". In 1995 urmeaza alte doua single-uri, "I Can't Be With You" si "Ridiculous Thoughts", iar albumul castiga cinci discuri de platina in Canada, unul in Elvetia si sapte in SUA. The Cranberries sunt pe culmile succesului.

Concomitent, apar insa primele zvonuri ca Dolores O'Riordan intentioneaza sa paraseasca formatia pentru a urma o cariera solo. Trupa neaga vehement si Cranberries intra in studio pentru un al treilea album, realizat in colaborare cu producatorul Bruce Fairbairn, vechi colaborator al celor de la Aerosmith.

"To the Faithful Departed" este lansat in 1996, inregistrand un loc secund in UK Album Chart si locul al patrulea in topul Billboard 200. Primul single, "Salvation", suscita acelasi interes ca hiturile anterioare al trupei - ajunge numarul 1 in topul Modern Rock Tracks chart din Billboard Magazine. Grupul anuleaza insa un turneu programat in Australia si Europa, determinand reaparitia zvonurilor legate de plecarea solistei Dolores O'Riordan.

Trei ani mai tarziu, in 1999, The Cranberries isi lanseaza cel de-al patrulea album de studio, "Bury the Hatchet", cuprinzand hituri precum "Promises", "Animal Instinct", "Just My Imagination" si "You & Me". Incep un turneu modial care dureaza pana in vara anului 2000, de departe cel mai mare si mai rasunator turneu din cariera trupei. Anul 2000 este anul in care apare un album "greatest hits" - "Stars - The Best of 1992 - 2002". Doi ani mai tarziu, The Cranberries sustine din nou un scurt turneu european, iar in 2003 canta in deschiderea mai multor concerte ale trupei The Rolling Stones.

In septembrie 2003, membrii trupei anunta ca vor lua o pauza pentru a se concentra pe proiecte solo. De-atunci, solista Dolores O'Riordan a colaborat la numeroase proiecte muzicale si a scos doua albume, Noel Hogan a inceput un nou proiect intitulat Mono Band, urmat de formarea trupei Arkitekt alaturi de Richard Walters, iar Fergal Lawler a colaborat cu The Low Network, Walter Mitty si The Realists, The Last Days Of Death Country, atat ca muzician, cat si ca producator.

Surpriza anului: Jennifer Lopez

Ultima, dar si cea mai mare surpriza de anul acesta va fi cantareata americana Jennifer Lopez. Una dintre cele mai cunoscute artiste ale lumii va concerta live la Bucuresti, pe 15 noiembrie. Spectacolul face parte din turneul „Dance Again World Tour‟, scrie urban.ro.

Concertul va avea loc la Romexpo, insa deocamdata nu se cunosc toate detaliile referitoare la costul biletele ori la momentul cand vor fi puse in vanzare.

Inainte de concertul de la Bucuresti, Jennifer Lopez va sustine un show in Belarus, iar dupa aceea va pleca spre Turcia. Turneul mondial „Dance Again‟ a inceput zilele trecute in Panama. Pana in acest moment, J.Lo a anuntat 48 de concerte in cadrul turneului sau, dintre care 28 se afla in Europa.