Printr-un amendament al Comisiei pentru administratie publica, asumat de plen, articolul 47 din Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari este completat cu un nou alineat care stipuleaza ca "asociatiile de proprietari pot hotari exceptarea de la plata cheltuielilor (pe consumuri individuale si pe cota-parte indiviza - n.r.) copiii cu varsta de pana la trei ani", scrie Agerpres.

Prin propunerea legislativa a senatorului liberal se stabileste, totodata, ca termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 30 de zile calendaristice.

Dragos Luchian sustine in expunerea de motive ca, in opinia sa, nu se justifica includerea minorilor care au sub trei ani in numarul persoanelor care platesc cheltuielile de intretinere ale locuintei si cele ale asociatiei de proprietari.

"Consumul realizat de acesti copii minori se poate reflecta in contoarele de apa sau in consumul locuintei per ansamblu. In plus, in conditiile in care animalele mici de companie (pisici, catei, etc.) nu sunt incluse in randul consumului pe locuinta sau apartament/persoana, consider absurd sa contorizam cvasi-cheltuielile 'provocate' de bebelusi pentru buna desfasurare a asociatiei de locuinte", sustine senatorul PNL, potrivit documentului citat.

Propunerea de lege are un caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, in calitate de prima Camera, cu 74 de voturi 'pentru'.