Cum arata bradul romanului in 2010: e de import, sta in ghiveci si costa 75 de euro

Bradul de 10.000 de euro, decorat cu cristale Swarowski, cu globuri suflate manual in sticla si umplute cu praf de aur sau de argint, pictate manual sau personalizate cu numele celor din familie e amintire in 2010. Cumpatarea si traditia sunt tendintele acestor Sarbatori. Romanii nu mai arunca cu banii nici cand e vorba de bradul de Craciun, scrie ziarul Gandul.
"Cumpara mai discret, preferand calitatea si nu cantitatea", afirma Marius Dosinescu, cel care a pus pe picioare o afacere online cu brazi si decoratiuni.
El spune ca, din motive de criza, majoritatea romanilor sunt mai atenti la bugetele pentru Sarbatori.
"Daca in 2009, valoarea medie a unei comenzi preluate de magazinul online s-a ridicat la 133 de euro, pentru 2010, cumparaturile medii vor fi mai mici cu aproximativ 50%, ajungand la 70 de euro".
Cea mai mare parte din bani se duce tot pe brad pentru ca romanul, devenit econom, foloseste decoratiunile ramase din anii trecuti. Exceptie fac corporatistii, spune Dosinescu, care inlocuiesc clasica beteala cu ribbon-ul, denumirea englezeasca a panglicii din matase satinata ori dantela.
Cand este acasa insa, romanul merge pe beteala in cromatica deja consacrata - auriu, rosu si argintiu. O noutate se observa la globuri, care - anul acesta - nu mai sunt din sticla, ci din hartie si lemn.
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
Cîţu: Pe termen scurt, va trebui să găsim o modalitate de a construi sau moderniza spitale prin parteneriat public-privat
Invață să ții sub control cheltuielile de sărbători. Cum funcționează cardul de cumpărături
Despre e-commerce în pandemie, cu Florin Filote, vicepreședinte eMag. În e-commerce nu mai putem vorbi de livrare standard
