Clujenii s-au adunat in Piata Avram Iancu in jurul orei 23.30 pentru a asista la focurile de artificii organizate de Primaria Cluj-Napoca, ultimele zece secunde ramase pana la miezul noptii fiind numarate de primarul interimar al municipiului, Radu Moisin, care se afla in fata Teatrului National si care le-a urat "La multi ani" celor prezenti, scrie Mediafax.

"Anul 2012 sa fie pentru clujeni mai bun decat cel care s-a incheiat. Sunt convins ca exista anumite semne bune privind proiecte majore pentru Cluj care vor fi finalizate in 2012, vor incepe si altele mari, toate fiind proiecte care vor contribui la recastigarea mandriei de a fi clujean. Asta ii indemn pe toti clujenii, sa fie fericiti si mandri ca s-au nascut sau locuiesc la Cluj-Napoca", a spus Radu Moisin.

Printre cei prezenti in Piata Avram Iancu s-a numarat si consilierul personal al premierului Emil Boc, Peter Pal.
Spectacolul focurilor de artificii a durat 14 minute, costurile acestuia, de 24.100 de lei, fiind suportate din bugetul local al municipiului.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au impartit clujenilor aflati in piata 500 de sticle de sampanie, obtinute din sponsorizari, precum si pahare de unica folosinta. La finalul focurilor de artificii, sute de persoane au intrat in Catedrala Mitropolitana pentru a asista la o scurta slujba religioasa de Anul Nou, oficiata de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut.

Brasov: Cateva mii de persoane au sarbatorit Anul Nou in Piata Sfatului

Cateva mii de brasoveni si turisti s-au adunat, in noaptea de Anul Nou, in Piata Sfatului din Brasov, unde au sarbatorit cu focuri de artificii, sampanie si muzica populara.

Brasovenii s-au adunat in Piata Sfatului cu cateva ore inainte de miezul noptii, ei aducand sticle de sampanie si pahare. Vedeta care le-a tinut companie la trecerea dintre ani a fost cantareata de muzica populara Veta Biris, care a fost prezenta la Brasov si de Revelionul 2011. Cu cateva minute inainte de miezul noptii, au inceput focurile de artificii, iar primarul Brasovului, George Scripcaru, a urcat pe scena pentru a transmite mesajul de Anul Nou.

Din atmosfera de sarbatoare nu au lipsit sticlele de sampanie si paharele sparte, confetti-urile si imbratisarile celor veniti sa serbeze trecerea dintre ani in centrul orasului alaturi de cei dragi. Cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii, traficul rutier in centrul vechi al orasului a fost blocat de politisti, autoturismele fiind deviate pe rute ocolitoare.

Imediat dupa terminarea focului de artificii, care a durat circa 15 minute, marea majoritate a celor prezenti a parasit Piata Sfatului, lasand in urma mormane de pahare, sticle sparte si hartii. Lucratorii de la salubritate au inceput sa faca curatenie la putin timp dupa terminarea petrecerii, in jurul orei 1.00.

Sibiu: 8.000 de persoane au petrecut Revelionul in Piata Mare

Aproximativ 8.000 de persoane au petrecut Revelionul in Piata Mare din Sibiu, unde municipalitatea a organizat mai multe concerte cu diferite trupe romanesti, dar si un foc de artificii, numaratoarea inversa fiind facuta de primarul orasului, Klaus Iohannis.

Programul special de Revelion, organizat de Primaria Sibiu in piata centrala din oras, a inceput la ora 22.00, cand pe scena au urcat membrii formatiei Oldiz Band, urmati de trupa Paradigma. De la 23.30, buna dispozitie a fost asigurata de formatia Dalma & The Vagabonds.

Cu cateva minute inainte de miezul noptii, pe scena din Piata Mare a urcat primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

"De mult n-am trecut pe asa o muzica rock, ritmata, din anul vechi in anul nou. In alti ani mi s-a spus ca unii nu au inteles exact cand a fost miezul noptii, asa ca in acest an o sa incerc sa numar pana la zero, sper sa ma ajutati. Dar mai sunt cateva secunde bune, asa ca va spun de pe acum ca sunt foarte bucuros ca ati venit asa in numar mare si in acest an aici, in centrul Sibiului. A fost un an pentru unii greu, pentru unii foarte greu, pentru unii frumos, oricum ar fi fost a trecut, iar pentru anul 2012 va doresc tot binele din lume, sper sa fiti fericiti, bucurosi, sanatosi, alaturi de familie si alaturi de prieteni. Sa aveti un an 2012 cat se poate de bun", le-a spus Klaus Iohannis sibienilor adunati in Piata Mare a orasului pentru a celebra intrarea in noul an.

Focul de artificii a debutat la miezul noptii si a durat mai bine de un sfert de ora, dupa care pe scena au urcat din nou membrii formatiei Dalma & The Vagabonds, urmati de formatia Jukebox.

Evenimentele de final de an din centrul municipiului Sibiu au fost urmarite de aproximativ 8.000 de persoane.
Potrivit oficialilor Primariei Sibiu, bugetul intregului eveniment organizat de Casa de Cultura Sibiu a fost de 177.800 de lei.

Pitesti: Peste 15.000 de persoane au petrecut Revelionul in centrul municipiului

Peste 15.000 de persoane au petrecut Revelionul in centrul municipiului Pitesti, unde a avut loc un spectacol cu mai multe formatii romanesti, autoritatile locale oferind celor prezenti 500 de sticle de sampanie. Pitestenii s-au adunat in fata Primariei Pitesti, unde, pe o scena special amenajata, a avut loc un spectacol cu mai multe formatii romanesti, urmat de un foc de artificii.

"Distractia a fost intretinuta de formatiile Bere Gratis si Trupa Veche, iar localnicii au intampinat cu optimism si buna voie anul 2012, unii sperand intr-o viata mai buna, altii in intemeierea unei familii. Atmosfera s-a incins imediat dupa destuparea celor 500 de sampanii la miezul noptii, iar apoi a urmat hora", a declarat primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Localnicii, in frunte cu primarul si cu sotia acestuia, s-au prins in hore timp de peste o jumatate de ora.
In urma petrecaretilor, in centrul Pitestiului, au ramas sticle goale de bere, de whisky si de sampanie, pahare si mii de ambalaje, toate fiind stranse de angajatii Administratiei Domeniului Public, care au umplut doua remorci de resturi menajere.

Bistrita: Mii de oameni au sarbatorit Revelionul in strada, la un concert al trupei Hi-Q

Description: Mii de oameni au sarbatorit Revelionul in centrul orasului Bistrita, unde Primaria a organizat, la cumpana dintre ani, un concert sustinut de trupa Hi-Q si un foc de artificii care a durat 15 minute.

Concertul a inceput la ora 23.00, cand pe scena a urcat trupa Moving Heads & Lorena care a interpretat melodii celebre din repertoriul intern si international si a animat publicul, circa cinci mii de persoane fiind prezente pe pietonalul Liviu Rebreanu, potrivit estimarilor autoritatilor.

Cu cateva minute inainte de miezul noptii, pe scena a urcat primarul Bistritei, Ovidiu Cretu (PSD), care le-a multumit celor prezenti pentru ca au sustinut activitatea municipalitatii achitandu-si taxele si impozitele locale si le-a urat un an nou fericit.

Edilul a numarat impreuna cu multimea secundele pana la intrarea in 2012, cand pe turnul Bisericii Evanghelice, primul iluminat cu artificii, a aparut scris "La multi ani 2012!". Imediat dupa aceea, timp de 15 minute, cerul a fost luminat de jocuri de artificii spectaculoase in uralele celor prezenti.

Dupa miezul noptii, pe scena a urcat trupa Hi-Q, care a deschis recitalul cu melodia "Buna dimineata". Dana Nalbaru, Florin Grozea si Mihai Sturzu au interpretat piese care i-au facut celebri, au incins atmosfera si i-au determinat pe bistriteni sa cante si sa danseze impreuna cu ei.

La concertul de Revelion au asistat liderul PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, cel al PNL Bistrita-Nasaud, Ioan Tintean, si mai multi politicieni locali. Acestia au stat in apropierea scenei si au ciocnit intre ei cupe cu sampanie, fara sa se adreseze multimii.

Citeste si:

Noul Cod Rutier a inceput deja sa faca victime. Penalizarile prevazute de lege, valabile de astazi VIDEO

Geniu in tehnologie. Are propria companie, la doar 12 ani: "Steve Jobs m-a inspirat" VIDEO