Topul celor mai scumpe campionate sportive din lume GALERIE FOTO

Studiul MasterCard, intitulat „Impactul economic al rugby-ului”, realizat pe plan global, estimeaza ca activitatea economica asociata sportului ar putea aduce pana la 11,7 miliarde de dolari in economia Noii Zeelande, pana in 2020.

Printre factorii care au fost luati in consideratie in realizarea studiului se numara fluxul comertului pe termen scurt (generat de cheltuielile facute de fanii din alte tari in baruri, cluburi, magazine, hoteluri, case de pariuri si pe stadionul gazda), cheltuielile sponsorilor si ale organizatiilor, pentru activitati de marketing in orasele in care au loc meciurile si impactul pe termen lung al turneului asupra economiei Noii Zeelande.

Pana la sfarsitul acestui deceniu, vizitatorii evenimentelor sportive din Noua Zeelanda vor cheltui aproximativ 1 miliard de dolari.

Totodata, dezvoltarea turismului, sponsorizarea unor activitati civice si dezvoltarea afacerilor generate de turneu sunt estimate sa ajunga la o valoare de 1,21 miliarde de dolari, in timp ce numarul persoanelor care lucreaza in domenii asociate sportului ar putea sa creasca, ajungand intre 52.000 si 58.000 pana la sfarsitul acestui deceniu, conform studiului.

Alti factori care ar putea intensifica activitatea economica pe termen scurt si lung vizeaza programarea la ore tarzii a meciurilor Campionatului Mondial de Rugby 2011 si dezvoltarea continua a rugby-ului pe pietele emergente.

Si Romania a inregistrat o crestere a participarii la meciuri de 222%, de la Cupa Mondiala de Rugby din 2003. La popul opus se afla Rusia, tara ce va concura pentru prima data la Cupa Mondiala de Rugby din acest an.

Cupa Mondiala de Rugby se vrea un nou brand sportiv

Peste 95.000 de fani straini vor vizita Noua Zeelanda pentru Cupa Mondiala de Rugby 2011, competitie care a inceput vineri, 9 septembrie. Totalul vanzarilor de bilete (incluzand aici si pe cele din Noua Zeelanda), preconizate sa ajunga la 1,35 milioane de dolari, vor genera venituri de peste 220 de milioane de dolari, sustin organizatorii evenimentului.

„Faptul ca turneul are loc in Noua Zeelanda, casa spirituala a rugby-ului, cu echipa gazda clasata pe primul loc in lume si detinand unul dintre cele mai puternice branduri sportive din lume, creste valoarea si interesul pentru Cupa Mondiala de Rugby”, spune Simon Chadwick, directorul Centrului de Afaceri Internationale Asociate Sportului (CIBS) de la Universitatea Coventry.

 „Cupa Mondiala de Rugby este unul dintre evenimentele sportive de top din intreaga lume, pe langa Olimpiade si Cupa Mondiala FIFA. Nu doar Noua Zeelanda va beneficia de impactul economic al turneului multi ani de acum incolo, ci si intreaga economie globala provenita din activitati sportive.”

Programarea la ore tarzii a meciurilor (foarte multe meciuri incep la orele 20:30, in timp ce semifinalele si finala vor incepe la 21:00) va incuraja cheltuielile in interiorul si in apropierea oraselor unde vor se vor disputa meciurile, subliniaza raportul.

In plus,organizatorii pregatesc si bonusuri celor care calatoresc impreuna pentru vizionarea competitiei, in zilele de duminica. Nu in ultimul rand, programarea meciurilor la ore tarzii va impulsiona si retelele de televiziune, cu o audienta globala estimata de aproximativ 4 miliarde de persoane.

Cupa Mondiala de Rugby 2011 in cifre

- 224 milioane de dolari venituri din vanzarea a 1,35 milioane de bilete
- peste 204 milioane de dolari cheltuiti in timpul turneului pentru cazarea turistilor
- aproape 188 milioane de dolari cheltuiti pentru mancare si bautura
- 7,5 milioane de litri de bere vor fi bauti
- 7,3 milioane de placinte si carnati vor fi consumati
- 150.000 de litri de bauturi pentru sportivi vor fi consumate

Cupa Mondiala de Rugby reprezinta un eveniment sportiv important. La Cupa Mondiala de Rugby din 2007, acoperirea televizata a vizat 200 de teritorii, ajungand la o audienta totala de 4,3 miliarde de spectatori.

Cupa Mondiala de Rugby din 2011 va avea loc in Noua Zeelanda pentru prima oara de la prima editie a evenimentului, din 1987. Echipele, care reprezinta 20 de natiuni, vor concura in 48 de meciuri in 11 orase gazda, in lunile septembrie si octombrie. Finala va avea loc pe 23 octombrie 2011, in Eden Park, un loc istoric din Auckland.

MasterCard Worldwide va asigura sistemul oficial de plati la Cupa Mondiala de Rugby 2011.

MasterCard Europe, cu sediul central in Waterloo, Belgia, este prezenta in 51 de tari din Europa.

In 2010 consumatorii au generat, la nivel global, tranzactii de 2,7 trilioane de dolari, cumparand produse marca MasterCard.  
Prin intermediul MasterCard Worldwide Network (retea de procesare a platilor), MasterCard proceseaza anual peste 23 de miliarde de tranzactii. MasterCard detine brandurile MasterCard®, Maestro® si Cirrus®, prin produsele sale de baza – credit, debit si prepaid – si prin platformele si functionalitatile precum MasterCard PayPass™ si MasterCard inControl™.

Citeste si:

Cum se fac bani din tactici sportive. Trei prieteni au gasit reteta

Sportul si finantele merg mana in mana. Investitorul care detine 5 recorduri mondiale