Magda Ciobanu are 29 de ani. Din 2005 sufera de leucemie. Cu ajutorul  formularului E 112, in 2007 a mers la o clinica din Milano unde a beneficiat de transplant.

De atunci si pana anul trecut in martie, in baza altor trei documente similare, tanara a primit si terapie gratuita. Boala a recidivat  in octombrie 2009, iar de atunci cere in zadar ajutor de la statul roman .

Dosarul tinerei este la Casa de Asigurari Bucuresti, insa nu poate fi aprobat pentru ca medicul fetei din tara nu si-a dat avizul. "Daca medicul curant considera necesar, ii intocmea acest formar. Lucru care  nu s-a intamplat", explica Anamaria Nitulescu, medic-sef al CASMB.

Doctorul care din 2007 si pana acum i-a acordat tot sprijunul lui Magdei a refuzat sa cometeze situatia. Rudele tinerei spun ca acesta ar fi fost intimidat de autoritatile medicale si nu mai vrea sa completeze formularul.
 
O speranta vine totusi de la Casa de Asigurari. Reprezentantii acestei institutii spun ca femeia trebuie sa isi faca rezidenta in Italia si mai apoi doctorii italieni pot cere autoritatilor sanitare romane continuarea tratamentului pacientei.