Aplicatia este gratuita si isi propune sa creeze o comunitate de soferi la nivel national, dornici sa contribuie la anuntarea evenimentelor din trafic. Prin urmare, conducatorii auto vor putea raporta in timp real accidentele, blocajele in trafic, existenta patrulelor de politie si amplasarea unor noi radare fixe sau mobile.

De asemenea, veti putea sa confirmati sau sa infirmati informatiile pe care le primiti si aveti posibilitatea sa le vizualizati si in retelele de socializare Facebook si Twitter.

Modalitatea in care functioneaza acest program este simpla, acesta emitand avertizari audio si vizuale pe smartphone.

Tot ce aveti nevoie pentru a fi la current cu toate noutatile, este o simpla conexiune la internet. Traficul estimat de producator este de cativa KB pe zi, prin urmare costurile sunt extreme reduse, tinand cont de preturile tot mai scazute pe care le practica marii operatori de telefonie mobila din Romania.

Daca, totusi, nu va permiteti sau pur si simplu nu doriti sa accesati internetul de pe smartphoene-ul dumneavoastra, programul poate emite avertizari pentru camerele radar fixe din baza de date preinstalata.

Aplicatia a inregistrat un real succes in Marea Britanie, unde deja peste 15.000 de utilizatori o folosesc pentru a schimba informatii referitoare la trafic: “Explicatia pentru acest fapt este data de numarul ridicat de camere radar din Marea Britanie dar si al amenzilor mari care se aplica in aceasta tara pentru viteza”, a afirmat Voicu Oprean, Director General al companiei.

Si in Romania, se pare ca programul incepe sa fie din ce in ce mai folosit, aflandu-se pe locul I pe Apple Store, la sectiunea Navigatie.

Varianta gratuita pentru conducatorii auto din România poate fi downloadata utilizand site-ul de prezentare a aplicatiei www.alertesoferi.ro