Mazare a explicat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, motivele pentru care a intrat in politica.

"Am intrat in politica pentru ca am fost ziarist. E ca la un meci de fotbal, e usor sa comentezi cand stai in tribuna, ca ala a facut asa, ce-as fi facut eu in locul lui. Vazand ca ziarist, doar criticand, nu pot sa misc lucrurile, am decis sa intru in politica. Am intrat ca deputat, nici de acolo nu puteam sa misc lucrurile si am spus: domn'e, eu cred ca, daca as fi primar, as putea sa misc si sa fac intr-adevar ceea ce cred. Si asa am ajuns primar. Dar nu vreau sa imbatranesc ca Iliescu din politica", a spus Mazare.

Radu Mazare a precizat ca va candida din nou pentru functia de primar al Constantei, pe care o detine incepand din 2000. Intrebat daca nu este prea mult, Mazare a raspuns: "Daca in toate sondajele am 60-70-70 si ceva la suta, inseamna ca nu e mult. Cu toate ca sunt foarte relaxat in privinta candidaturii, am si spus-o, vorbind cu constantenii: daca vreti sa ma mai alegeti, bine, daca nu, iarasi bine, deci nu mai sunt disperat dupa functie dupa 12 ani de administratie".

"Chiar cred ca am facut multe lucruri. Probabil ca asta genereaza si scorul asta, ca nu genereaza dansurile, fetele, cluburile un scor de 60-70 la suta in alegeri, ci treburile facute", a adaugat el.

Intrebat despre aceasta componenta a personalitatii sale publice, legata de aspectele pe care le-a mentionat, Mazare a raspuns: "Spuneti-i naturalete. Sunt un tip normal si spun ceea ce cred si ma comport exact cum simt si nu vreau sa fiu fatarnic".

Referitor la averea sa, Radu Mazare a admis ca are peste un milion de euro incluzand proprietati si actiuni. El a mentionat ca face afaceri din 1990, prima fiind un ziar.

Edilul a precizat ca nu are casa in Brazilia, desi este verificat de ANI in acest sens, dar a precizat ca isi cumpara doua hectare de teren in Madagascar. "N-am (casa in Brazilia - n.r.). Ca va spuneam, uite, am spus ca imi cumpar pamant in Madagascar, asta am declarat-o public si chiar ma duc sa finalizez actele. Mi-am concesionat acolo, pe malul marii, cam doua hectare de teren", a mentionat Mazare.

Raspunzand unei intrebari, Mazare a spus ca nu-si doreste sa fie lider politic la nivel national pentru ca ar insemna sa-si sacrifice "tot timpul si toata viata". "Le-am zis si lui Ponta si lui Antonescu: nu va speriati de mine, ca nu vreau functii, nu vreau prim-ministru, nu vreau presedinte", a continuat el.

Chestionat daca s-a gandit vreodata sa candideze la primaria Bucuresti, el a raspuns negativ. "Eu sunt nascut in Bucuresti, dar nu-mi mai place Bucurestiul; nu-mi mai place, imi place mult mai mult sentimentul de libertate pe care mi-l da marea", a explicat primarul Constantei.

Intrebat cine va fi viitorul presedinte al Romaniei, Radu Mazare a spus ca nu stie. "Eu sper sa fie Antonescu, dar, oricine va fi, e mai bun decat Basescu. Basescu e distructiv", a sustinut el.

Radu Mazare a fost invitatul special al emisiunii "Dupa 20 de ani", transmisa astazi la ProTV. Cunoscut si recunoscut ca un personaj insolit in politica romaneasca, Radu Mazare a fost invitatul lui Cristian Leonte, Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc. Emisiunea a fost cea de-a doua dintr-o serie in care vor fi invitati primari ai marilor orase din Romania, inaintea alegerilor locale din acest an.