Cantecul a fost postat mai intai pe Twitter si a facut obiectul multor discutii si comentarii. Piesa a fost ironizata de milioane de persoane, in special pentru "versurile ingrozitoare".

Versuri precum "ieri a fost joi, joi, azi e vineri, vineri", "trebuie sa cobor in statia de autobuz, trebuie sa iau autobuzul, ma intalnesc cu prietenii" si "noi, noi, noi suntem atat de incantati" au facut deliciul internautilor.

Nici videoclipul piesei nu a fost scutit de critici si a fost descris ca fiind "ingrozitor".

Cantecul "Friday" a fost produs de compania Ark Music Factory, cu sediul in Los Angeles, care sustine ca este o casa de discuri independenta. Pe site-ul ei oficial se afirma ca principalul obiectiv al acestei companii este sa descopere viitorii artisti de top si sa produca albumul viitorului mare star din muzica pop.

Multi parinti sunt dispusi sa faca orice pentru ca fiii sau fiicele lor sa devina urmatorul Justin Bieber. Cantaretul canadian adolescent a devenit celebru gratie unui videoclip pe care l-a postat pe YouTube si a semnat apoi un contract cu casa de discuri a rapperului Usher.