Visul Katerinei este sa devina balerina. Exerseaza cel putin patru zile pe saptamana, iar vinerea chiar opt ore. De aceea a ales sa invete la o scoala on-line.

"Cateodata invat dimineata, cand particip la cateva ore, apoi exersez trei - patru ore de balet si revin acasa pentru restul orelor de scoala",
spune Katerina Christhilf, eleva la scoala virtuala.

Profesorul ii preda prin intermediul computerului, de la cativa kilometri distanta. "Alege raspunsul corect: A, B, C, sau D"

Jessica Henry preda de 12 ani matematica, ultimii doi in varianta on-line. "Intotdeauna verific daca sunt inteleasa. Ii intreb, iar elevii pot sa aleaga un emoticon, un semn care poate inseamna aprobare, dezaprobare, confuzie".

Lunar, profesorii tin conferinte telefonice cu elevii si parintii.

Se estimeaza ca un sfert de milion de elevi, de la gradinita pana la clasa a 12-a, au urmat cursuri scolare 100% on-line, anul trecut. Numarul lor a crescut cu 25% fata de anul precedent. Unii parinti aleg scolile on-line pentru ca cei mici nu se dapteaza in cele obisnuite. Altii sunt atrasi de programul flexibil.

"Invatamantul inseamna mai mult decat continutul programei. Inseamna socializare, discutii in clasa... Trebuie sa te uiti in ochii lor ca sa vezi daca au nevoie de un imbold sau poate o imbratisare"
, spune Dennis van Roekel, presedinte al Asociatiei Nationale pentru Educatie.

Anul trecut, Departamentul american pentru Educatie a hotarat sa realizeze mai multe studii, pentru a determina cat de eficient este invatamantul exclusiv on-line. Pana la aflarea rezultatelor, astfel de cursuri raman o alternativa viabila, pentru copiii cu un caracter sau un program dificil.