De exemplu, Primaria Arad a vandut, la inceputul saptamanii, la o licitatie publica, aproape o suta de autoturisme ridicate in ultimii ani de pe domeniul public pe motiv ca ar fi fost abandonate de proprietari, incasand astfel 50.000 de lei.

Din cele 116 autoturisme scoase la licitatie, majoritatea nefunctionale si avariate, Primaria Arad a reusit sa vanda 88, pentru restul neinregistrandu-se minimum doi ofertanti.

"S-au realizat venituri peste asteptari, masinile fiind, majoritatea, nefunctionale. Cumparatorii au dorit autoturismele fie pentru piese, fie pentru a le recicla, dar au existat si persoane care au gasit masini de colectie", a declarat Corina Draghici, purtatorul de cuvant al Primariei Arad.

Autoturismele au fost cumparate de doua firme de reciclare a metalelor si de 35 de persoane fizice.
 
Cel mai ieftin autoturism a fost adjudecat la suma de 150 de lei, iar cel mai scump cu 2.500 de lei, pentru toate cele 88 vandute fiind incasata suma de aproximativ 50.000 de lei.

Autoturismele care nu au fost vandute vor fi scoase la licitatie peste cateva zile, cu un pret de pornire mai mic cu 20 la suta decat cel stabilit initial.