Prima declaraţie unica este valabila pentru obligatiile aferente lunii ianuarie si va fi depusa pana la 25 februarie inclusiv.

Formularul de plata a contributiilor sociale si impozitului pe venit va putea fi depus si la ghiseu pana la 1 iulie 2011, data dupa care va fi depus lunar doar prin mijloace electronice.

"Pana la data de 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie online, fie la ghiseu, in ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (dischetă, CD, stick). Depunerea online presupune achizitionarea unui certificat electronic calificat si înrolarea la organele fiscale. Dupa data de 1 iulie, depunerea online devine obligatorie"
, se arata într-un comunicat al ANAF.

Firmele vor completa o declaratie unică pentru contributiile sociale si impozitul pe venit, care va fi depusa la Fisc, iar Ministerul Finantelor va trimite ulterior datele la casele de sanatate, somaj ai pensii.

Pana acum, firmele erau obligate sa completeze cinci formulare pentru achitarea impozitelor, dintre care doua la ANAF si trei pentru asigurari de sanatate, somaj ai pensii.