In momentul in care presedintele a mers la microfon, din multimea adunata pentru a asista la ceremonii s-au auzit fluieraturi si cateva huiduieli.

Presedintele, insa, le-a ignorat si si-a început discursul, spunand ca participa cu placere la Ziua Marinei, care coincide cu Sfanta Maria, protectoarea marinarilor.

Basescu si-a inceput discursul spunand ca aceasta zi este un prilej pentru ca oamenii sa fie impreuna si un prilej de comemorare a eroilor marii cazuti la datorie.

Presedintele a vorbit si despre criza economica, reluand ideea ca aceasta poate fi depasita prin solidaritate si decenta.

"Stiu ca vremurile prin care trecem nu sunt usoare, sunt vremuri generate de criza economica, vremuri care nu ne vor supune si pe care le vom supune noi. (...) Vom trece acest moment. Mi-as dori mult ca dificultatile de moment sa fie trecute in solidaritate, in decenta si fara incercarea unora de a deveni privilegiati ai crizei, de a fi aceia care nu pot fi atinsi pentru ca au o meserie sau alta. La fel cum militarii Fortelor Navale Romane au acceptat sacrificiile facute de criza, la fel ar trebui sa o faca fiecare roman", a mai spus Basescu.

Manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Marinei Romane, la 150 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane moderne, au inceput la ora 09.55, la eveniment fiind prezenti si ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, precum si oficialitati militare si civile.

Miile de turisti si de constanteni prezenti pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor putea urmari sosirea alaiului Zeului Neptun si demonstratii marinaresti, urmate apoi de Exercitiul Naval FNR 2010.

Publicul va putea viziona acest exercitiu de pe faleza Cazinoului din Constanta, din fata Comandamentului Flotei.

La ora 15.00, Zeul Neptun, impreuna cu alaiul sau, se va deplasa in Portul Tomis, unde pana la ora 17.00 va patrona jocurile marinaresti, iar apoi se va retrage.

Pentru seara, intre orele 17.00 - 18.00, Muzica Militara a Fortelor Navale va sustine reprezentatii pe traseul Parcul Teatrului National - Piata Ovidiu, iar ziua se va incheia cu Retragerea cu torte, pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piata Ovidiu - Prefectura Constanta, incepand cu ora 22.00.

Ziua Marinei Romane este sarbatorita in fiecare an la 15 august, odata cu sarbatorirea Sfintei Marii - Praznicul Adormirii Maicii Domnului, de mai bine de un secol.