Sotii Ceausescu au fost acuzati si judecati pentru genocid si subminarea puterii de stat, intrucat au determinat in decursul vremii moartea a 60.000 de persoane, au organizat actiuni armate impotriva poporului roman si a puterii de stat, au distrus bunuri obstesti si au incercat sa fuga din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depusi la banci din strainatate.

Aceste acuzatii formulate de completul de judecata al Tribunalului Extraordinar Militar au fost incadrate in categoria crimelor grave savarsite impotriva poporului roman. 

Sentinta a fost executata in 25 decembrie 1989, in jurul orei 14.45, in incinta garnizoanei din Tirgoviste.

Acesta a fost debutul sangeros al Romaniei democratice, multi considerand ca revolutia poporului a fost furata de catre fostii comunisti.

Ulterior, a fost pusa in discutie legalitatea tribunalului care l-a condamnat si executat pe Nicolae Ceausescu, in ziua de Craciun a anului 1989, impreuna cu sotia sa, Elena Ceausescu.

Dosarul sotilor Ceausescu a disparut imediat dupa redactarea sentintei de catre judecatorul Gica Popa, respectiv in perioada ianuarie-februarie 1990.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro.