Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a cerut ca dezbaterea legii privind amnistierea bugetarilor sa fie amanata pana marti pentru ca membrii comisiei de specialitate sa introduca prevederi pentru amnisterea fiscala a medicilor pentru cabinetele medicale si centrele de permanenta, dupa ce Curtea de Conturi a penalizat CNAS pentru o serie de activitati.

Tinel Gheorghe (PDL) a spus ca proiectul a plecat de la o initiativa privind amnistierea profesorilor din Valea Jiului si ea a fost extinsa si la alte categorii. “Nu este o solutie sa mergem pe amnistierea pe banda rulanta. Daca nu ar fi campanie ati mai amnistia?”, a intrebat retoric deputatul PDL, adaugand ca PDL sustine proiectul.

Traim in era Victor Ponta - amnistie. In fiecare zi Guvernul Victor Ponta vrea sa amnistieze cate o categorie de personal”, a afirmat si deputatul PNL Cristina Pocora.

In replica, vicepresedintele Camerei Miron Mitrea (PSD) a spus ca unii doresc blocarea acestei legi si a aratat ca sustine ca prevederile privind amnistierea fiscala a medicilor sa fie introduse intr-un alt proiect de lege.

Guvernul sustine raportul asa cum este el. Guvernul sustine si medicii si cadrele medicale. Exista un proiect al Aureliei Cristea pe care este bine sa-l luam in discutie saptamana viitoare, astfel incat si aceasta categorie sa fie sprijinita sa repare greselile facute de Guvernele anterioare”, a spus ministrul Rovana Plumb.

Ea a sustinut si proiectul privind amnistierea fiscala a mamelor, aratand ca de doi ani Guvernul repara greselile si nedreptatile altor guverne. “O mamica, din punctul nostru de vedere, poate sa incaseze si venituri suplimentare de la 1.500 lei la 6.000 lei pe o perioada de un an de zile astfel incat sa fie si alaturi de copii si sa si munceasca”, a aratat Plumb. Ea a mentionat ca vor beneficia de aceste prevederi 20.000 de mamici.

Acest proiect a fost criticat, dar sustinut de PDL si PNL. “PDL va sustine acest proiect, dar sunt necesare unele clarificari”, a spus deputatul PDL Ghoerghe Ialomitianu. “Nu faceti campanie prezidentiala: dupa noi potopul”, a adaugat Iaomitianu.

Si deputatul PNL Cristina Pocora a spus ca acest proiect are caracter electoral, aratand ca Victor Ponta are nevoie electoral de acest segment al mamicilor.

Deputatul PSD Ioan Adam a aratat, insa, ca legea repara “atrocitatile” Guvernului Boc, iar deputatul UDMR Mate Andras a anuntat ca Uniunea sustine proiectul.

Proiectele privind amnistierea fiscala a mamelor si a unor categorii de bugetari urmeaza sa fie supuse votului final in sedinta de marti a Camerei Deputatilor. Proiectele au fost adoptate anterior de Senat.