Un prim amendament votat in unanimitate de Comisia de munca a Camerei Deputatilor vizeaza acordarea unui spor de performanta academica de10% din salariul de baza personalului didactic din invatamantul universitar.

Sporul se acorda pe o perioada de un an, iar numarul beneficiarilor nu poate depasi procentul de 15% din cei care predau la o unitate de invatamant.

De asemenea, salariul directorului casei corpului didactic a fost asimilat inspectorilor generali adjuncti si a fost majorat de la 6.229 lei la 6.580 lei, valoare aplicabila pentru anul 2022.

Deputatii au introdus in legea salarizarii, la anexa dedicata demnitarilor, si functiile de conducere din Academia Romana. Astfel, presedintele Academiei va avea, din momentul intrarii in vigoare a legii, un coeficient salarial de 10,5, identic cu al unui ministru. La randul lor, vicepresedintii si secretarul general al Academiei vor avea un coeficient de 8, identic cu al secretarilor de stat.

Nu in ultimul rand, la propunerea deputatului PNL Dumitru Oprea, presedintele senatului universitatii a fost eliminat din grila de salarizare, pe motiv ca functia este una de reprezentare, si nu de conducere.

In ceea ce priveste cultele, ale caror grile de salarizare sunt incluse la familia ocupationala invatamant, a fost crescut numarul functiilor care vor primi salarii de la stat.

In acelasi timp, indemnizatia personalului din conducerea cultelor asimilat celui incadrat pe functii de demnitate publica a fost majorata de la 65% din valoarea functiei de demnitate publica, la 100% din valoarea acesteia.