Viorel Vasile a fost schimbat, astazi, de la conducerea Politiei Capitalei, in urma anchetei privind atacul armat de la coaforul din Dorobanti, in care politisti de la Sectia 14 sunt cercetati disciplinar pentru ca nu ar fi solutionat cu celeritate plangerea facuta de sotia lui Gheorghe Vladan.

Oficiali din Ministerul Administratiei si Internelor au confirmat pentru Mediafax ca Vasile Viorel a fost schimbat de la conducerea Politiei Capitalei, prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

Gheorghe Dumitru este angajat al MAI din 1994, are un apartament in Capitala si doua case in Jilava

Comisarul-sef Gheorghe Dumitru, numit temporar la conducerea Politiei Capitalei, in locului lui Viorel Vasile este angat al MAI din 1994, iar potrivit declaratiei de avere, detine impreuna cu familie un apartament in Bucuresti, doua case si un spatiu comercial in comuna Jilava, judetul Ilfov.

Gheorghe Dumitru are 53 de ani si a ocupat functia de director general adjunct la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti din noiembrie 2009. In perioada 2005 - 2009, Gheorghe Dumitru a fost sef sector la Politia Capitalei, iar anterior a detinut functia de sef de sectie, adjunct sef sectie, sef serviciu judiciar, ofiter specialist, fiind angajat al MAI din noiembrie 1994.

Comisarul-sef Gheorghe Dumitru a urmat Scoala militara de ofiteri activi a Ministerului de Interne in perioada 1983-1986 si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, specializarea ,"Drept", intre 1991 si 1994, iar trei ani mai tarziu a facut un curs postuniversitar la aceeasi facultate, cu specializarea "Drept international".

Intre 2003 si 2008, Gheorghe Dumitru a participat la patru seminarii si cursuri desfasurate in Statele Unite ale Americii, Olanda si Marea Britanie.

Potrivit declaratiei sale de avere din 2010, postata pe site-ul Politiei Capitalei, Gheorghe Dumitru detine, impreuna cu familia, un apartament in Bucuresti, cumparat in 1989, doua case de locuit in comuna Jilava, judetul Ilfov, una cumparata, cealalta mostenita, si un spatiu comercial de 40 de metri patrati, tot in Jilava.

Gheorghe Dumitru are un autoturism Skoda Tour din 2005 si metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta, de peste 5.000 de euro. De asemenea, comisarul-sef are un credit de 19.000 de lei, cu ipotecata pe o casa din Jilava si alte doua credite de 6.850 de euro si 45.000 de lei.

Gheorghe Dumitru a notat in declaratia de avere din 2010 ca a avut un venit anulat de 90.395 de lei din functia de director general adjunct la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

Ministrul de Interne, Gabriel Berca a dispus, miercuri, incetarea imputernicirii in functia de directorul general al Politiei Capitalei a chestorului Vasile Viorel, continuitatea conducerii institutiei fiind asigurata de adjunctul acestuia, comisarul-sef Gheorghe Dumitru, a anuntat Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Viorel Vasile a fost schimbat, miercuri, de la conducerea Politiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanti, in care politisti de la Sectia 14 sunt cercetati disciplinar pentru ca nu ar fi solutionat cu celeritate plangerea facuta de sotia lui Gheorghe Vladan.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a anuntat ca Lucian Guran va reveni la conducerea Politiei Capitalei.
Chestorul Viorel Vasile a fost investit in 31 martie 2011 la conducerea Politiei Capitalei, in locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru sase luni adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul de Interne.

Crima care a ingrozit Romania

Autorului atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a fost arestat preventiv, marti seara, pe o perioada 29 de zile, petnru omor calificat si deosebit de grav si de tentativa la aceasta fapta. Acesta a tras 11 gloante cu un pistol Glock de noua milimetri cu incarcator de 19, ucigand-o pe sotia sa si pe casiera de la coafor si ranind alte sase persoane.

Politistul Gheorghe Vladan lucra ca sofer la centrul medical de diagnostic si tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), anterior el fiind angajat ca sofer la MAI.

Politisti ai Sectiei 14 din Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau, precizand ca acesta detine arma de foc, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei, au precizat surse judiciare.

In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv. Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus, marti dimineata, verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma, cu care a deschis focul in coaforul din Dorobanti.

Purtatorul de cuvant al IGPR, Christian Ciocan, a declarat ca Liviu Popa a dispus verificari "pe toate palierele". Astfel, verificarile vor viza modul in care au fost solutionate plangerile depuse la Politie impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si modul in care agentul a obtinut autorizatia pentru detinere de arma. Totodata, vor fi facute verificari privind atributiile serviciului care autorizeaza detinerea de arme.

Potrivit sursei citate, exista proceduri clare atat in ceea ce priveste modalitatea de solutionare a plangarilor depuse la Politie, cat si referitor la eliberarea autorizatiilor de port-arma. Ciocan a precizat ca exista termene legale pentru solutionarea plangerilor, care pot fi prelungite tot in conditiile legii.

Prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Marius Iacob, a sustinut ca agentul de politie Gheorghe Vladan a fost reclamat la Politie de un vecin pentru probleme de convietuire in imobil si de sotia sa, Florina, care a depus plangere in 1 martie 2012, pentru comportament agresiv.

Potrivit procurorului Marius Iacob, in 2011 au fost formulate trei plangeri impotriva politistului din partea unui vecin, in legatura cu convietuirea in cladire, o alta plangere a fost facuta in 1 martie de sotia agentului pentru comportament agresiv.

Autorul atacului armat de luni de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente, instantele de judecata dispunand achitarea aceastuia la fond si recurs.

Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

Chestorul Viorel Vasile a fost investit in 31 martie 2011 la conducerea Politiei Capitalei, in locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru sase luni adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul de Interne.
Anterior, Viorel Vasile a fost seful Directiei de Investigatii Criminale din Politia Romana.