Oficiali din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au precizat, prentru MEDIAFAX, ca nu se pune problema calitatii procesuale a lui Laurentiu Ciurel, acesta nefiind nici invinuit, nici inculpat in acest dosar.

In fata sediul DNA, Ciurel a spus ca el nu a fost influentat in asa fel incat contractul pentru care s-a facut licitatia sa fie atribuit firmei detinute de Gruia Stoica.

"Licitatia a fost facuta in acelasi caiet de sarcini. Nu l-am modificat de la bun inceput. Nu a fost niciun fel de influenta", a spus directorul Complexului Energetic Oltenia, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), acuzat ca i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce pret cere CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in 30 ianuarie. El a depus recurs la aceasta masura, care urmeaza sa se judece marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acelasi dosar este cercetat, cu interdicitie de parasi tara, avocatul Doru Bostina.

In dosar apare si numele directorului general al CFR Marfa, Dragos-Alexandru Draghici. Acesta nu a putut fi insa audiat, in contextul in care a suferit un atac cerebral, a fost operat de urgenta la Spitalul Elias, iar duminica seara a incetat din viata.