Astfel CNAS ar putea emite bonuri de sanatate pentru toti pacientii care platesc asigurarea. In acest sistem, medicii de familie urmeaza sa primeasca bani de la Casa doar daca dovedesc ca au prestat un serviciu medical catre pacient si au primit pentru asta un bon.

Statul urmeaza sa-i plateasca doctorului doar contravaloarea bonurilor stranse de la bolnavi.

Dupa mai bine de sase ore de negocieri, liderii organizaţiilor medicilor de familie au iesit de la masa discutiilor fara un rezultat concret.

Acestia au anuntat ca discutiile de miercuri ar putea dura chiar si 12 ore.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a spus ca dezbaterea, din punctul lui de vedere, "trebuia sa aibă loc mult mai devreme".

"Cred ca s-au gasit puncte de vedere, dar discutiile vor continua miercuri, in prezenta Casei Nationale de Asigurari de Sanatate",a declarat Cseke Attila.
 
Doina Mihaila, liderul Patronatului Medicilor de Familie, a sustinut ca in urma discutiilor, s-a reusit sa se ajunga la anumite puncte de vedere si ca au fost identificate anumite probleme.

"Probabil miercuri va fi semnat un protocol care sa aiba valoare juridică si, daca vom semna acest protocol, probabil de poimaine (joi - n.r.) sa oferim retete compensate, gratuite si trimiteri", a declarat Mihaila.