Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput luni judecarea recursurilor facute de cei opt oameni din fotbalul romanesc, printre care Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali, fata de condamnarile la inchisoare primite in dosarul transferurilor de jucatori.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la sedinta de judecata a solicitat, printr-o cerere depusa la instanta, sa fie luata masura interdictiei de a parasi tara pentru toti cei opt oameni de fotbal judecati in acest dosar.

Procurorul nu a apucat sa dezvaluie motivele acestei cereri, intrucat Jean Padureanu a cerut un alt termen de judecata, pentru a-si angaja avocat. Totodata, la dosar a fost depusa si o cerere a avocatului lui Mihai Stoica prin care arata ca este in imposibilitate de prezentare.

Cei doi oameni de fotbal sunt lipsiti de aparare la termenul de luni al procesului, insa acestora le-a fost asigurat un avocat din oficiu. Acesta a fost prezent la sedinta de luni, dar nu poate pune concluzii, atata vreme cat un inculpat are avocat ales.

Avocatii celorlalti inculpati din dosar s-au opus cererii procurorurului, din aceleasi considerente, astfel ca instanta a susupenda sedinta si va relua dezbaterea cererii in jurul orei 11.00, dupa ce avocatii oamenilor de fobal vor studia solicitarea DNA.

La sedinta de judecara sunt prezenti Victor si Ioan Becali, Cristian Borcea, Gheorghe Copos, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.