Sebastian Tudor, directorul TNT Productions, compania organizatoare a BSDA, a declarat, sambata, citat de Mediafax, ca cele doua avioane vor putea fi vazute de public, marti, dupa ora 12.00.

Aparatele se vor afla la baza Romaero, unde paza va fi asigurata de organizatori, dar si de o brigada antiterorista din cadrul SRI.

"Cele doua avioane F-16 nu vor zbura, ci se vor afla in display static pe durata expozitiei", a spus Tudor.

El a mai precizat ca cei care doresc sa viziteze Expozitia BSDA o pot face gratuit, incepand de marti, dupa ora 12.00, fiind insa necesara inscrierea prealabila pe Internet, pe site-ul expozitiei: www.bsda.ro

Pentru cei care nu pot sa se inscrie online, va fi necesara prezentarea la intrare cu un act de identitate si cu o carte de vizita, a mai spus Sebastian Tudor, adaugand ca vizitatorii trebuie sa aiba mai mult de 16 ani.

BSDA se va desfasura in perioada 13-15 aprilie la Romaero Baneasa. La demonstratiile facute cu ocazia expozitiei vor zbura o serie de avioane din flota aeriana militara a Romaniei: MIG Lancer, IAR 99 Soim si Hercules C130.

Eurofighter si SAAB-Gripen au anuntat saptamana trecuta cu nu vor participa cu avioane multirol la Expozitia BSDA, pentru a-si manifesta astfel nemultumirea fata de decizia CSAT de a achizitiona avioane F-16 in cadrul programului multirol.

Armata Romana spune ca va cumpara avioanele F-16 la mana a doua "pentru ca trebuie sa inlocuim flotila imbatranita". Paradoxal, nu?!