Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat, marti, ca presedintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputatii sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara joi, 5 ianuarie, pentru adoptarea in plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului fiscal. Comisia de buget-finante se va reuni miercuri pentru adoptarea raportului.

Proiectul discutat de deputati in sesiune extraordinara este cel initiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinut de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati, prin care este eliminata plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum si a contributiei CASS, care va fi asigurata astfel de la bugetul de stat, si nu de contribuabil.

Propunerea legislativa a fost depusa in Parlament in luna ianuarie2016 si a fost retrimisa de mai multe ori la comisie. Comisia de buget-finante a dat de doua ori raport de respingere propiectului, iar pe 31 august a elaborat un raport de admitere cu amendamente.

Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.