"Investitia in energie este o imensa sansa pentru oamenii de afaceri, dar este si o tema de maxima preocupare pentru oamenii obisnuiti. Ma gandesc in primul rand la problemele cu care, in viitorul imediat, se vor confrunta autoritatile locale din Romania, pe fondul eliminarii subventiei guvernamentale la incalzire", a subliniat Sorin Oprescu.

In opinia lui Oprescu, "daca intelegem rolul social al statului, inclusiv al autoritatilor locale, atunci suntem nevoiti sa gasim solutii alternative pentru a oferi cetatenilor standarde decente de viata".

"La nivelul Bucurestiului incercam sa facem acest lucru. Poate este un exemplu minor, dar la nivelul Capitalei dorim sa punem bazele unui sistem de iluminat public bazat pe energie solara. Sistemul functioneaza deja si dorim sa-l extindem", a spus primarul general.

Oprescu a amintit cateva proiecte vitale pentru Bucuresti, finalizate, proiecte de infrastructura care, in opinia acestuia, vor atrage dupa ele dezvoltarea. De asemenea, primarul Capitalei a vorbit despre demararea unor proiecte si altele in diferite stadii de evolutie, "care vor schimba in bine nu numai fata orasului, dar si viata bucurestenilor". Edilul a amintit in acest sens de parcarile subterane sau alte proiecte de infrastructura.