Hidrologii avertizeaza ca din cauza topirii bruste a zapezilor, pe raurile din vest se pot produce viituri iar raurile vor trece de cota de atentie.

Este cod galben de inundatii, de maine, in 13 judete. Situatia va fi agravata si de precipitatiile care urmeaza. Meteorologii spun ca va ploua torential inca din aceasta noapte si in unele locuri se pot aduna peste 20 de litri de apa pe metru patrat.

Avertizarea cu cod galben pentru inundatii ia sfarsit vineri dupa-amiaza. Hidrologii spun insa ca, in functie de situatie o pot prelungi.

Porturile de la Marea Neagra au fost inchise din cauza cetii

Porturile maritime constantene au fost inchise, joi dimineata, din cauza cetii dense, vizibilitatea pe mare scazand sub o jumatate de mila marina.

Potrivit autoritatilor portuare, manevrele de incarcare si descarcare in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud - maritim si fluvial au fost suspendate joi dimineata, incepand cu ora 06.10, din cauza vizibilitatii extrem de scazute, in conditii de ceata, de sub jumatate de mila marina.

De asemenea, si traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata, pe drumurile din judet aflate in apropierea tarmului Marii Negre vizibilitatea fiind scazuta sub 50 de metri pe DN 39, DN 22B, DN 22, DN 2A si DN 3C.