“Legea este buna, nu este perfecta, asa cum am spus de fiecare data. Am si spus ca vor mai fi facute probabil suficiente amendamente. Sigur ca nu vrem sa se modifice esenta acestei legi. M-am uitat pe cateva dintre amendamentele care au sosit pana acum pe adresa pe care noi am dat-o a Ministerului Muncii. In majoritatea cazurilor nu s-a citit legea pentru ca altfel nu aveau cum sa faca asemenea greseli sau sa puna astfel de intrebari. Pur si simplu ei isi includ vechimea in salariu de baza cum era pana acum ori in aceasta lege are vechimea in afara salariului de baza care se aduna si la ele se aplica sporurile. Din aceasta cauza sunt multi care spun ca le scad salariile, dar nu au facut calculul bine”, a afirmat Olguta Vasilescu, la Parlament, potrivit News.ro.

Ministrul a tinut sa precizeze ca proiectul legii salarizarii unitare este „in linie dreapta”, urmand sa intre in vigoare la 1 iulie, asa cum este specificat si in programul de guvernare.

„Legea este in linie dreapta. Orizontul de timp este exact cum scrie in programul de guvernare, la data de 1 iulie ea sa se aplice”, a completat Olguta Vasilescu.

Intrebata cand va fi depus la Parlament proiectul legii salarizarii unitare, ea a spus: „Cat mai repede”.

„Oricum eu nu am niciun stres ca ea nu va trece destul de repede de Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat si amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca sa vedem ce mai putem modifica noi direct atunci cand o depunem. Sa nu mai fie nevoie sa stam foarte mult in dezbaterea parlamentara”, a completat ministrul.

De asemenea, intrebata daca ia in calcul o cerere de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, Olguta Vasilescu a raspuns afirmativ.

„Da, am luat luna iunie ca sa fie pentru atacul la CCR sau pentru intoarcerea inapoi a legii, dar mai avem o luna de zile in care putem sa intram cu ea in dezbatere”, a conchis ministrul Muncii.

Liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti, la finalul sedintei grupului deputatilor social-democrati, ca nu exista un orizont de timp pentru depunerea la Parlament a proiectului legii salarizarii unitare, fiind foarte putin probabil ca acest demers sa fie facut in cursul acestei saptamani.

Intrebat cand va fi depus proiectul legii salarizarii unitare, deputatul PSD a raspuns: „Cand se vor termina absolut toate dezbaterile si toate amendamentele si dupa ce vom avea un feedback de la toate partidele”.

De asemenea, chestionat daca exista un orizont de timp, Marcel Ciolacu a raspuns negativ. „Nu am, nu s-a stabilit lucrul acesta. O sa stabilim”, a subliniat deputatul PSD.

La insistentele presei care l-au mai intrebat daca sunt sanse ca proiectul legii salarizarii unitare sa se depuna in aceasta saptamana, liderul deputatilor social-democrati a raspuns: „Nu cred”.