Nu ne va fi deloc usor, mai ales ca umiditatea va fi crescuta iar disconfortul termic este cu mult peste pragul critic.

Pana si telefoanele s-au incins la servicul de urgenta din Bucuresti. La 34 de grade anuntate, oamenii au simtit ca se vor topi.

Mai mult de 400 dintre ei au sunat la ambulanta. Multi n-au tinut cont de sfaturile doctorilor, care spun ca alcoolul este interzis pe canicula. O asemenea combinatie l-a pus la pamant pe un barbat de 50 de ani.

Cu totii am resimtit temperaturi mult mai mari decat cele afisate de termometre. In locurile inchise si in cele expuse direct la soare au fost cel putin 40 de grade.

Indicele de confort termic a depasit in Vest, Sud si Sud-Est pragul critic de 80 de unitati. Medicii ne sfatuiesc sa bem foarte multe lichide, cand umiditatea este atat de mare.

Cand au iesit din case, cei din Timisoara au dat peste 36 de grade, poate chiar mai mult acolo unde betonul a inlocuit spatiul verde. Doar cativa au iesit pe strazile incinse de soare. Printre ei, si o turista din Grecia, care se simte ca acasa pe o asemenea caldura.

Ai nostril, in schimb, suporta mai greu soarele arzator. Asa ca au renuntat cat au putut de mult la haine si s-au asezat langa fantani.

Si la Iasi au fost mai mult de 35 de grade. In apartamentele fara aer conditionat se adunsera 40, la amiaza.

Zapuseala s-a instalat inca de dimineata si la Craiova, unde tot 40 a fost cifra care i-a chinuit pe oameni. Pana si palmierii din centrul orasului au palit sub soarele arzator.