Directoarea a decis ca selectia pentru viitorul an scolar trebuie facuta dupa reguli noi. Sustine ca pana acum ar fi platit din buzunarul ei taxele, in locul parintilor care n-au mai putut sa le achite. 

"Nu sunt omul care sa faca discriminari, iubesc prea mult copiii si imi iubesc prea mult meseria. Copilul este cuprins pe lista de rezerva si am rugat-o pe mamica daca se angajeaza sau daca este in curs de angajare, sa ne anunte, ca pana la toamna se pot angaja", spune Jeana Popa, directoarea gradinitei.

Gradinita are, pentru anul viitor, 200 de locuri, pentru care s-au depus 350 de cereri. Asa ca pe lista de rezerva au ajuns si copiii ai caror parinti se afla in concediu maternal.

Cei de la Inspectoratul Scolar spun ca si in alte gradinite sunt probleme similare, de cand multi parinti au ramas fara venituri.

"Directoarele de gradinite intampina dificultati atunci cand se intampla ca unii parinti sa fie lipsiti de serviciu si raman in imposibilitatea de a plati", explica Gheorghe Borovina, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Prahova.

Situatia n-o indreptateste insa pe directoare sa faca reguli noi, au admis sefii ei, care au sanctionat-o cu mustrare scrisa, pentru discriminarea copiilor.