Aedes, Culex si Anofel. Ei sunt cei trei inamici publici. Dintre toti, Culex este cel mai des intalnit si mai nastrusnic...

De loc din Delta Dunarii, s-a instalat in Capitala si e la tot pasul. Iese usor din anonimat printr-un sunet constant, tiuitor, ce rasuna perfect in linistea noptii.

Daca masculul este vegetarian, si consuma nectar, femela se hraneste cu sange de la animale si oameni. Ataca dupa un orar prestabilit. Se retrage apoi in frunzele copacilor pentru siesta.

Dar oare cum isi alege Culex victimele? Am fi tentati sa credem ca cele direct vizate sunt persoanele cu grupa de sange zero. Dar nu... Nu exista o legatura cu grupele sanguine, ci doar... o atractie nemaipomenita.

De ce ne-am pricopsit cu atatia tantari? Cercetatorii au o viziune diferita. Cu ocazia comandamentului anti-tantari au descoperit ca Romania este singura tara din UE, unde in cimitire florile sunt asezate in borcane si pet-uri, stiut fiind faptul ca un singur borcan de 400 de grame cu oricat de putina apa care sta mai mult de 7 zile poate produce sute sau mii de tantari.

Primarul nu a indraznit sa le ceara bucurestenilor sa nu mai aseze florile in borcane, insa apa trebuie schimbata mai des...

Cu aceasta ocazie, muncitorii vor schimba la 2 zile si apa din fantanile arteziene si ornamentale.