“Sunt vopsite cu vopsele naturale, procesul de inalbire este natural// nu introduc in corpul copiilor tot felul de chimicale”, spune Ileana Glodanu, unul dintre expozanti.

Aceste produse sunt cam cu 20% mai scumpe decat cele obisnuite. De exemplu, un body costa 38 de lei, o pijama - 63 si o rochie  - 123 de lei.

La targ sunt de vanzare si scutecele reutilizabile.... bineinteles tot din bumbac bio, cultivat fara pesticide.

“Se arunca doar folia de celuloza, care se pune in interior, fiind biodegradabila… Se spala cu toate rufele familiei. Nu necesita nici un fel de intretinere speciala”, explica, la randul sau, Liliana Bouladoux, un alt expozant.

In plus, se pot face si economii. Un set de 18 scutece care costa 700 de lei si poate ajunge pana cand copilul dumneavoastra implineste trei ani! Pe scutece normale ati da in jur de 1.500 de euro in acelasi interval.

Cu toate avantajele prezentate de comercianti, exista si mamici reticente la ideea de a folosi un scutec de mai multe ori.

Tot la capitolul "ecologism", la targ puteti vedea si bicicleta din lemn, la 350 de lei. Izabela Sabo, expozant la acest “raion”, spune ca este fara pedale, iar “copilul trebuie sa se ajute cu picioarele cu mainile si tocmai de asta invata foarte repede coordonarea miscarilor”.

Si cei care nu cauta neaparat produse 100% naturale, trebuie sa stie ca la targul de la Sala Polivanta se gasesc de toate: carucioare, scaune pentru masina, mobilier, imbracaminte si jucarii!