Reprezentantii Ministerului de Finante sustin ca discutiile vor continua si in urmatoarele doua zile. Pe agenda se afla si calendarul de majorare a salariilor bugetarilor, astfel incat sa revina la nivelul dinaintea taierii cu 25%.

Discutiile din seara aceasta vin dupa cele mult mai relaxate care au avut loc dimineata la Parlament. Anterior, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a comparat sistemul sanitar din Romania cu o masina veche, ce consuma 30 de litri la suta de kilometri si are finantare numai pentru 20, dar care trebuie totusi sa mearga, a declarat vicepresedintele Comisiei de buget din Camera Deputatilor, Adrian Nitu, dupa intalnirea cu reprezentantii institutiilor financiare international.

"Franks a comparat sistemul sanitar cu o masina veche, care pe de o parte consuma mult, pe de alta parte are si pierderi. Consuma 30 de litri la suta si finanteaza numai pentru 20 de litri, dar oricum trebuie sa parcurga distanta si e clar ca trebuie o masina noua, care sa consume si mai putin, sa nu polueze, sa nu aiba pierderi si sa fie eficienta. Adica, cu alte cuvinte, sa luam o decizie de reforma a sistemului sanitar foarte importanta, cum a fost reforma pensiilor sau reforma salarizarii bugetarilor", a spus Nitu.

El a precizat ca, in cadrul intrevederii de vineri dintre membrii Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor si reprezentantii delegatiei FMI, s-au discutat probleme referitoare la sistemul sanitar, strategia fiscal-bugetara, cresterea economica, deficitul bugetar, indicatori economici. Nitu a mai spus ca nu s-a atins problema majorarilor salariale.

Citeste si:

Franks, FMI: Sunt semne ca economia si-a incetinit cresterea. Criza elena afecteaza si Romania VIDEO

BERD: Economia creste intr-un ritm modest. Romania, penultima din 29 de state la avansul economic

FMI crede ca lucrurile merg bine in Romania. Boc: "Nu este inca momentul de sarbatorire cu sampanie" VIDEO