Portalurile agricole, forumurile, dar si site-urile obisnuite de anunturi au oferte de vanzare de Furadan, exact sub ochii autoritatilor, dar nimeni nu se sinchiseste. Preturile cerute sunt in jur de 200 - 250 lei pentru un litru.

Furadanul a fost interzis de ceva timp in Uniunea Europeana, dar si in Romania (inca din 2008) si desi, oficial, nu se mai produce si cu atat mai mult nu se mai poate vinde, romanii, inventivi, reusesc sa faca foarte uso rost de el ca sa faca o afacere.

Tara de provenienta in unele cazuri este Serbia.

In multe gospodarii, mai ales in zona rurala, exista cantitati care pot ucide nu un singur om sau toata familia lui, ci satul intreg si chiar mult mai mult decat atat.

Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe baza de Carbofuran, destinat tratamentului semintelor de porumb, floarea soarelui, sfecla de zahar.

Carbofuranul este unul dintre cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal, iar la noi pe Internet se vand zeci si chiar sute de litri.

Madalina Manole s-a sinucis miercuri dimineata, medicii-legisti ai institutul National de Medicina legala "Mina Minovivi" stabilind ca a baut nu mai putin de 400 de mililitri de furadan, cantitate suficienta pentru a ucide nu mai putin de 400 de oameni.

Inghitirea furadanului produce blocarea unei enzime vitale si foarte rapid omul, care l-a inghitit, moare.

Furadanul este interzis la comercializare intrucat face parte din grupa unu de toxicitate, spun specialistii, dar cu toate acestea, in fiecare gospodarie de la tara, in perioada culturilor si nu numai, poate fi gasit.

Substanta a fost folosita masiv in Statele Unite incepand cu anul 2002, in urma unei invazii de insecte daunatoare asupra culturilor de soia.

Numai ca ulterior s-a constat ca nu numai insectele mureau, ci si pasarile si cam tot ce sau cine "se atingea" de respectivul pesticid.

In Africa, produsul este folosit pentru uciderea leilor, iar in Kenya a fost interzis.

In Romania, au avut loc in ultimii ani mai multe sinucideri cu furadan, produsul fiind folosit in acest scop atat de adulti, cat si de adolescenti.

Madalina Manole s-a sinucis in ziua in care implinea 43 de ani, ea fiind casatorita si avand un baietel de un an si-o luna.

Potrivit informatiilor din presa, cantareata a rugat o cunostinta, membra a fan-clubului sau, sa-i procure produsul, sustinand ca merge la tara si are nevoie urgenta de el.

Mergand pe acest fir, anchetatorii sustin ca informatiile pe care le au pana in prezent conduc la ipoteza ca artista si-ar fi premeditat moartea, dupa tentativa esuata de luna trecuta.

Astfel, in urma discutiei cu prietena in cauza, aceasta i-a adus pesticidul - Furadan - in urma cu cateva zile.

Marti, in jurul orei 22.00, sotul Madalinei Manole a luat-o pe aceasta de la studioul de inregsitrari din calea Victroiei nr. 25, de unde au plecat la cumparaturi in pregatirea zilei de nastere, iar in jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat.

In jurul orei 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar cand a vazut ca sotia nu este langa el, a plecat sa o caute.

El a gasit-o pe Madalina Manole, pe un holisor, langa baie. Aceasta avea o lovitura la cap si langa ea erau o sticla de pesticid si un pahar.

Petru Mircea, ulterior anuntarii cazului la serviciul unic de urgenta, a descoperit pe telefonul mobil al sotiei, un mesaj al ei in care spunea ca ii pare rau si ca este vina sa pentru tot.

Mesajul a fost dat de pe telefonul ei catre ea insasi.

Artista scria ca nu se mai poate suporta fizic vorbind, considerandu-se "defecta, un rebut" si ca asa a fost mereu, insa abia acum isi da seama.

"Nimeni nu are vreo vina, toti ma iubiti enorm si ati facut totul pentru mine motivul este acesta: nu mai pot suporta FIZIC vorbind sunt defecta, un rebut, asa am fost mereu, dar acum de abia realizez cu adevarat. Te iubesc Puiucul meu (...)", scrie Madalina Manole in SMS-ul de pe telefonul sau.

Artista incheie transmitand mesaje catre cei apropiati, carora le spune ca au facut totul pentru ea si au fost buni cu ea.