Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca reprezentantii Uniunii au cerut sa existe un protocol cu termene precise, pe langa programul de guvernare, scrie Mediafax.

"Am zis ca nu intram la guvernare decat daca aceste propuneri vor fi incluse in programul de guvernare, vor fi duse la capat si am cerut sa avem pe langa programul de guvernare un protocol in care sa fixam date calendaristice, sa detaliem, unde e nevoie, ceea ce este prevazut in programul de guvernare. (...) Si-a asumat coalitia acest program de guvernare, hai sa il facem. Nu e vorba de a ameninta", a declarat Borbely.

El a precizat ca UDMR este interesata in primul rand de aspecte sociale si a propus "o conturare mult mai clara a unei politici publice de stimulare a natalitatii" si acordarea de subventii angajatorilor care reintegreaza pe piata muncii femei cu copii in intretinere, mai mici de sase ani, alaturi de imbunatatirea legislatiei privind pensia de urmas si alte patru-cinci propuneri care vin in sprijinul familiilor cu copii multi.

"In ceea ce priveste pensiile si salariile, atat la discutia cu FMI, cat si la discutia privind programul guvernamental, am vorbit sa introducem acest punct si eu sunt convins ca in luna aprilie vom putea mari salariile si pensiile, nu pot spune procent, dar a fost o conditie a UDMR", a aratat Borbely.

El a amintit problema amnistiei fiscale pentru peste 300.000 de bugetari, care au primit sporuri prevazute in contractele colective de munca si "dupa doi ani Curtea de Conturi a zis ca nu aveau dreptul la aceste sporuri".

Totodata, un punct vizat de UDMR se refera la infrastructura - continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, care "sa vina pana la Targu Mures", precum si inceperea lucrarilor, cat de curand, la Autostrada Targu Mures - Iasi.