Acum un an, Gigi Becali se mandrea cu locul lui de munca si spunea ca aerul de Bruxelles ii prieste de minune. Atat de tare i-a placut, incat abia daca a ajuns pe la sedinte si s-a dus atat de rar, incat prezenta lui este de numai 32,7 procente.

Acelasi Becali a vorbit doar de sapte ori in plen, iar uneori emotiile l-au coplesit...

Si-a facut insa timp sa mearga la un protest al fermierilor: "Vacile sunt cam amarate. M-ai inteles? Puteau sa aduca si ei niste vaci mai frumoase, macar sa fie mai curate..."

A sustinut si a obtinut majorarea sumei pentru programul „Lapte in scoli", care se deruleaza in 27 de state.

In topul absentilor il regasim si pe Corneliu Vadim Tudor. Ocupa deloc onorabilul loc 733 din totalul de 736 de europarlamentari:

"Sunt sef de partid si conduc doua publicatii. Nu pot sa dorm toata ziua buna ziua la Bruxelles sau la Strasbourg", spune Corneliu Vadim Tudor.

Si acesta a luat cuvantul doar de sase ori, iar cu propunerile nu s-a prea omorat. In schimb, i-a scandalizat pe multi cand a afirmat ca starea naturala a ducesei de York este „betia".

Ceva mai bine la capitolul prezenta sta mezina presedintelui, Elena Basescu. La inceput si-a facut cu greu curaj sa vorbeasca, iar cand a spart gheata, a ales un subiect sensibil: eliminarea vizelor pentru cetatenii moldoveni. Doar ca teama a gatuit-o.

De atunci, a tinut 77 de discursuri. Nu toate reusite.

Avem insa si europarlamentari constiinciosi, care nu au lipsit de la nicio sedinta. Printre acestia Iosif Matula, Cristian Preda si Oana Antonescu.

Altii au incercat sa schimbe cate ceva. Daciana Sarbu a propus interzicerea vanzarii jucariilor impreuna cu produsele tip fast-food, iar Petru Luhan a cerut sprijin pentru inventia unei romance legata de depistarea cancerului.