Schimbul de 29 de hectare de teren in Stefanesti, cu aceeasi suprafata in Voluntari, a adus statului roman, in 1999, un prejudiciu de 870.000 de dolari. Instanta a decis insa ca la acesti bani se adauga si dobanda de referinta a BNR incepand din ziua tranzactiei si pana azi. Suma totala se ridica astfel la 2,9 milioane de dolari.

In sustinerea calculelor, jurnalistii de la Gandul.info citeaza, printre altele, si expertizele procurorilor. Potrivit acestora, Becali a primit pamanturi in valoare de 900.000 de dolari si a oferit aproape aceeasi suprafata, insa de noua ori mai ieftina.

La nici trei ani de la tranzactie, Becali a vandut 24 din cele 29 de hectare, dar nu a platit taxe catre stat. Astfel, precizeaza Gandul.info, in conturile lui Becali au ajuns in total 48,5 milioane de euro. Daca impartim acesti bani, la anii de inchisoare pe care ii are de executat omul de afaceri, rezulta ca, cel putin teoretic, Becali a castigat cate 44.000 de euro pentru o zi in spatele gratiilor. 

O parte din prejudiciu, de 600.000 de euro, va fi recuperat imediat dupa motivarea sentintei de condamnare, atunci cand bunurile pe care instanta a pus sechestru vor intra in proprietatea statului. Restul banilor pot fi obtinuti fie prin executare silita, fie prin vointa voluntara a lui Gigi Becali, care s-ar putea oferi sa achite tot prejudiciul.