Sunt solutii ecologice care ar putea reduce la jumatate facturile. Cei care stiu asta au facut o noapte alba in fata agentiilor pentru protectia mediului, ca sa prinda mai usor finantare. Primul bucurestean s-a inscris pe lista la ora 2.00 noaptea.

Iulian Carja vrea panou solar. Instalatia ajunge la 2.000 de euro, insa el isi va recupera 1.500. Investitia il va scuti de plata apei calde din aprilie si pana in septembrie. Vorbim despre o reducere anuala de 65%.

Doritorii pot sa-si instaleze si pompe care transfera caldura din adancuri in casa si invers. Costa 10.000 de euro, iar autoritatile pun la bataie 2.000.

Romanii care au deja astfel de sisteme au invatat sa le adapteze. Un om, de pilda, isi incalzeste apa din jacuzzi sau din piscina cu panouri solare.

Deocamdata statul a alocat 100 de milioane de lei noi pentru programul "Casa Verde".

Daca vrei subventia de la stat, trebuie sa depui un dosar la Agentia de Protectie a Mediului, sa montezi sistemul pe banii tai, iar in final sa revii la ghiseu cu factura fiscala si certificatul de garantie ca sa primesti o parte din bani.