"In cadrul Ministerului de Finante se analizeaza posibilitatea introducerii acestui impozit de la 1 ianuarie. Se fac calculele, se discuta cu FMI si CE, pentru ca avem in acest acord o clauza bine precizata acolo, ca orice modificare trebuie discutata cu aceste organisme. Avem posibilitatea introducerii, dar se fac analize", a precizat Ialomiţianu.

El a raspuns astfel la intrebarea cand se va introduce impozitul de 3% pentru microintreprinderi, avand in vedere ca ministrul Finantelor a promis opozitiei, la dezbaterea în Parlament a proiectului de buget pe 2011, aplicarea acestui impozit de la 1 ianuarie 2011. "Eu am spus in plen ca acest guvern analizeaza posibilitatea introducerii impozitului pentru microintreprinderi de la 1 ianuarie 2011", a adtugat Ialomitianu.

Surse guvernamentale sustineau inca din noiembrie ca Executivul analizeaza posibilitatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.

Pana la finele lui 2009, acestea au avut un regim de impozitare, care le permitea sa opteze intre plata impozitului pe profit ii plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv in ultimii ani pana la 3% din venituri.