Un rezident britanic care castiga un milion de lire sterline, cu o sotie casnica si doi copii, va plati suplimentar taxe de 106.462 de lire in 2013, fata de anul fiscal 2009-2010, potrivit unui studiu al companiei Grant Thornton UK, comandat de Bloomberg, scrie Mediafax.

Aproape 80.000 de lire din aceasta suma rezulta dintr-un impozit de 50% introdus in acest an pentru veniturile mari, iar restul are legatura cu noile contributii pentru pensii stabilite de guvern, retragerea beneficiilor pentru copii si alte taxe.

"Cu cat impozitezi mai mult, cu atat obtii venituri mai mici. Folosesc mai multe solutii pentru reducerea veniturilor si majorarea castigurilor de capital (impozitate cu pana la 28%)", a declarat Robert Hiscox, care a castigat 1,1 milioane lire in 2009 ca presedinte al asiguratorului Hiscox.

Guvernul condus de premierul David Cameron a redus scutirile fiscale legate de pensii cu patru cincimi si a majorat contributiile sociale obligatorii.

Autoritatile sustin ca masurile, inclusiv cele mai mari reduceri ale cheltuielilor sociale din 1945, sunt corecte si vor reduce deficitul bugetar la tarii la 2% din PIB pana in 2015, de la peste 10%.

Impozitele practicate la Londra sunt cele mai punitive, fata de celelalte mari centre financiare, intre care New York si Hong Kong, potrivit unui studiu publicat in ianuarie de KPMG.