Documentul a fost prezentat de catre premierul Victor Ponta, care nu a citit si aceasta informatie din materialul distribuit public, el referindu-se doar la salariile deja marite in acest an pentru medici rezidenti si profesori debutanti. 

"125.000 medici, asistenti medicali si asistenti sociali – vor beneficia de cresterea salariului cu 10% din aceasta toamna !", este exclamat in document. 

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat la finele lunii iunie ca a ajuns la un acord cu reprezentantii Sanitas pentru cresterea cu 10% a salariilor angajatilor din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei.  Ministrul nu vorbea insa de cresterea salariilor cu 10% din toamna, ci preciza ca majorarea va fi efectuata in doua etape, respectiv cu 5% incepand cu 1 decembrie 2014 si cu inca 5% de la 1 martie 2015. 

Ministerul estima ca de aceasta majorare salariala vor beneficia aproximativ 126.000 de angajati din sistemul public sanitar si de asistenta sociala. 

Reprezentantii Federatiei Sanitas au anuntat insa ca oferta guvernamentala de majorare a salariilor din sanatate si asistenta sociala mai mici de 1.500 de lei a fost respinsa de Consiliul National al Sanitas, organizatia cerand cresteri salariale pentru toti angajatii si acordand data de 15 septembrie ca termen pentru negocieri in vederea gasirii unei solutii, fara proteste. 

In iunie, Federatia Sanitas a organizat mitinguri la ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor Publice. Sindicalistii au cerut, printre altele, incheierea unui contract colectiv de munca in sectorul sanitar, cresterea cu 10% a a salariilor din sanatate si asistenta sociala, precum si deblocarea posturilor.